Zo maak je een heerlijke appelcrumble met een bolletje ijs!

Wil je graag erg vlot een heerlijke appelcrumble maken? Dan moet je dit heerlijke recept echt eens proberen.

Als je lekker hebt gegeten is het natuurlijk wel zo fijn als er ook nog een toetje op tafel komt. Een standaardtoetje uit de supermarkt is wel lekker, maar niet erg bijzonder. Als je zelf een toetje moet maken kost dat vaak veel tijd. Daarom is dit het perfecte alternatief: een appelcrumble met een bolletje ijs.

Dit is namelijk bijzonder gemakkelijk om te maken. Het moet wel 45 minuten in de oven, dus het is raadzaam dat je dit alvast klaarmaakt voordat je het avondeten consumeert. Je kunt het toetje dan direct na het eten serveren!

Wat heb je nodig?

Voor dit recept heb je de volgende ingrediënten nodig:

 • 1500 gram geschilde appels (in reepjes gesneden);
 • 200 gram suiker;
 • 1 eetlepel bloem;
 • 1 theelepel kaneel;
 • 120 milliliter water;
 • 90 gram havermout;
 • 130 gram bloem;
 • 180 gram bruine suiker;
 • 1/4 theelepel bakpoeder;
 • 1/4 theelepel baking soda;
 • 120 milliliter gesmolten boter

Bereidingswijze appelcrumble met een bolletje ijs

Je kunt deze heerlijke appelcrumble met een bolletje ijs erg eenvoudig maken. Een goede voorbereiding is het halve werk, dus voorverwarm eerst de oven op 175 graden Celsius. Plaats de gesneden appel vervolgens in een ovenschaal. Meng de witte suiker, een eetlepel bloem en de kaneel samen en strooi dit nadien over de appels. Giet vervolgens 120 milliliter water in de ovenschaal.

Voeg nu de havermout, bloem, bruine suiker, bakpoeder, gesmolten boter en baking soda toe. Maak er vervolgens samen een crumble van. Verdeel de crumble nadien over de appels en bak dit circa 45 minuten in de voorverwarmde oven.

Lijkt jou dit ook een lekker recept en ga jij dit binnenkort ook eens proberen? Vergeet dit artikel dan niet te delen op social media met vrienden en familie.

Anderen lazen ook