Deze cornflakes-chocoladeballetjes zijn om te smullen

Wil je graag lekkere crispy chocoladeballetjes maken? Probeer dit heerlijke recept dan maar eens.

Crispy chocoladeballetjes maken is normaliter een erg langdurige taak. Gelukkig is dat niet langer het geval met dit recept. Je kunt deze cornflakes-chocoladeballetjes namelijk bijzonder eenvoudig maken. Bovendien heb je hier ook geen oven voor nodig.

Wat heb je nodig?

Voor dit recept heb je de volgende ingrediënten nodig (voor 4 á 5 porties):

  • 90 gram pure chocolade;
  • 90 gram melkchocolade;
  • 75 gram cornflakes;
  • 40 gram walnoten;
  • Scheutje vanille-extract.

Bereidingswijze cornflakes-chocoladeballetjes

Je kunt dit recept erg eenvoudig bereiden in slechts enkele stappen. Smelt de chocolade au bain-marie. Verkruimel vervolgens de cornflakes en snijd de walnoten fijn. Voeg deze toe aan een koekenpan en bak dit twee minuutjes. Nadien kun je cornflakes toevoegen aan de chocolade. Schenk er een beetje vanille-extract bij en roer het vervolgens tot een geheel. Zet het mengsel nadien een kwartiertje in de koelkast. Rol de chocolade vervolgens tot kleine balletjes en je creatie is klaar!

Wil je het hele recept stap voor stap bekijken? Bekijk dan onderstaande video.

Lijkt jou dit ook een lekker recept en ga jij dit binnenkort ook eens proberen? Vergeet dit artikel dan niet te delen op social media met vrienden en familie.

Anderen lazen ook