Deze 3 vruchten zorgen ervoor dat je van je opgeblazen gevoel af komt!

Er zijn drie vruchten die je kunt eten om van je opgeblazen gevoel af te komen. Ook een toiletbezoek kan geen kwaad!

Iedereen heeft weleens last (gehad) van een opgeblazen gevoel. Misschien heb je ongezond gegeten of je hebt juist veel groenten gegeten. Hoe je er ook aan komt: je wilt er natuurlijk zo snel mogelijk weer vanaf, omdat het simpelweg geen prettig gevoel is. Hoe kun je hier snel weer vanaf komen? Door deze vruchten in huis te halen!

Eerst een toiletbezoek

Het is belangrijk dat je in ieder geval als eerst het toilet bezoekt. Een toiletbezoek blijft vaak achterwege, terwijl het wel echt helpt. Je kunt ook misselijkheid, winderigheid en verstopping ervaren en dus is het ook raadzaam om een van de onderstaande vruchten te eten.

Pruimen

Pruimen zijn ontzettend lekker en zorgen er ook voor dat je van je opgeblazen gevoel af komt. Door de eeuwen heen worden pruimen gezien als het middeltje om van je opgeblazen gevoel af te komen. Ook verstopping gaat het uit de weg, want in pruimen zit namelijk een stofje genaamd sorbitol. Dat heeft een laxerend effect. Zowel gedroogde als verse pruimen kun je eten, dus maak de keuze zelf maar!

Kiwi

Kiwi’s worden gezien als vitamine C-bommetjes. Deze fruitsoort is ontzettend gezond en wegen bovendien licht-laxerend. Door een kiwi te consumeren kun je snel van je opgeblazen gevoel af komen. In kiwi zit namelijk een enzym genaamd actinidine. Dat helpt tegen de vertering van eiwitten. Bovendien zitten er ook nog eens veel vezels in kiwi’s. Wil je graag extra vezels binnenkrijgen? Dan is een kiwi eten dus ook niet onverstandig. En wist je dat je de schil gewoon kunt opeten?

Papaja

Papaja is een tropische vrucht en is goed voor zowel je darmen als je spijsvertering. De vrolijke gekleurde vrucht bevat namelijk papaïne. Dat helpt de eiwitten met verteren. De vrucht is ook nog eens rijk aan vezels en dat is goed voor je darmen. Heb je dus last van verstopping of diarree? Eet dan gerust een papaja! In de papaja zitten ook papajazaden verwerkt én dit zit boordevol belangrijke voedingsstoffen als calcium, magnesium en fosfor. Het kan dus zeker geen kwaad om zo af en toe een papaja te consumeren.

Vind jij dit ook een interessant artikel? Vergeet dit blogbericht dan niet te delen op social media met vrienden en familie.

Anderen lazen ook