Zo maak je heerlijke Mexicaanse enchilada’s met slechts 6 ingrediënten!

Heb je zin in een maaltijd die je gemakkelijk kunt bereiden? Probeer deze Mexicaanse enchilada’s dan maar eens!

Zo nu en dan wil je weleens iets anders eten dan normaal. Mexicaanse enchilada’s zijn ontzettend lekker en zijn bovendien ook erg gemakkelijk om te maken. Je hebt hier slechts zes ingrediënten voor nodig en dat maakt het ook nog eens een erg voordelige maaltijd.

Wat heb je nodig?

Voor dit recept heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • 500 gram rundergehakt;
  • 1 fijngesnipperde ui;
  • 1 paprika;
  • 100 gram geraspte kaas;
  • 500 gram enchiladasaus;
  • 8 tortilla’s.

Bereidingswijze Mexicaanse enchilada’s

Je kunt deze Mexicaanse enchilada’s ontzettend eenvoudig bereiden. Een goede voorbereiding is het halve werk, dus zorg ervoor dat je oven voorverwarmd op 175 graden Celsius. Snipper de ui en snijd de paprika’s in stukjes.

Pak een koekenpan en verhit hierin het gehakt. Breng dit op smaak met gehaktkruiden, peper en zout. Rul het gehakt in circa vijf minuutjes gaar.

Voeg nu ook de gesnipperde ui toe aan de pan. Bak dit mee totdat de ui glazig wordt. Voeg de paprika vervolgens ook toe en bak dit nog circa twee minuutjes mee. Voeg nu de helft van de enchiladasaus toe en ook de helft van de kaas kun je toevoegen. Stop vervolgens een beetje van het gehaktmengsel in iedere tortilla en rol dit op. Vet een ovenschaal in en stop hier de verschillende tortilla’s in. De overgebleven saus kun je eroverheen gieten. Dek het vervolgens af met de resterende saus. Stop het 30 minuutjes in de oven en nadien zijn je Mexicaanse enchilada’s klaar. Smullen maar!

Lijkt jou dit ook een lekker recept en ga jij dit binnenkort ook eens proberen? Vergeet dit artikel dan niet te delen op social media met vrienden en familie.

Anderen lazen ook