Voor deze chocoladetaart met aardbeien heb je niet eens een oven nodig!

Wil je graag een heerlijke chocoladetaart maken? Probeer deze chocoladetaart met aardbeien dan maar eens!

In 1764 werd er voor het eerst chocolade gemaakt uit cacaobonen. Dr. James Baker ontdekte toentertijd hoe hij chocolade kon maken. In 1828 ontwikkelde Conrad van Houten een extractiemethode om vet van de bonen te scheiden. Chocolade was sindsdien niet meer uitsluitend een luxeartikel. Tot 1900 werd chocolade voornamelijk als ingrediënt gebruikt voor drankjes. De Duff Company, uit Pittsburgh, was het eerste bedrijf dat een chocoladetaart ging ontwikkelen.

De productie kwam, gedurende de Tweede Wereldoorlog, stil te liggen. Nadien kon men er echter weer volop van genieten en kwam het ook naar andere delen van Europa.

Goed: nu weer terug naar het heden. Tegenwoordig hebben we talloze recepten waar we uit kunnen kiezen. Een daarvan is deze chocoladetaart met aardbeien. Je kunt dit recept gemakkelijk bereiden en bovendien heb je ook geen oven nodig.

Wat heb je nodig?

Voor dit recept heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • 250 gram Bastogne-koekjes;
  • 100 gram gesmolten boter;
  • 200 gram melk chocolate;
  • 100 gram pure chocolate;
  • 200 milliliter slagroom;
  • Een paar aardbeien.

Bereidingswijze chocoladetaart met aardbeien

Bekleed een bakvorm of schaal met wat bakpapier. Deze taart hoeft niet in de oven, maar het is wel handig om dit erin te plaatsen omdat je de taart er dan gemakkelijk uit kan halen. Maal de Bastogne-koekjes fijn in een keukenmachine. Voeg de gesmolten toe en roer het tot een massa. Het mag lijken op nat zand.

Vet de bakvorm in met water boter en bekleed dit vervolgens met bakpapier. Verdeel het mengsel over de bodem en druk dit aan met een bolle lepel. Zorg ervoor dat je het mengsel ook tegen de randen omhoog drukt. De vorm kun je in de koelkast plaatsen.

In een pannetje kun je de slagroom verwarmen. Breek de chocolade in stukjes en voeg dit toe aan een kom. Giet de hete slagroom over de chocolade en roer dit met behulp van een spatel. Ga net zolang door totdat de chocolade helemaal gesmolten is. Giet het chocolademengsel over de koekjesbodem. Snijd de aardbeien door tweeën en voeg dit eraan toe. Zet de taart nu minimaal drie uur in de koelkast zodat het kan opstijven. Nadien kun je de chocoladetaart rustig uit de vorm halen. Smullen maar!

Lijkt jou dit ook een lekker recept en ga jij dit binnenkort ook eens proberen? Vergeet dit artikel dan niet te delen op social media met vrienden en familie.

Anderen lazen ook