Muffins met hüttenkäse en pesto: dit is echt de perfecte lunch!

Ben jij ook zo dol op muffins? Dan moet je deze variatie met hüttenkäse en pesto echt eens proberen.

Er zijn talloze soorten muffins waar je uit kunt kiezen. Zo kun je onder andere muffins met chocolade, bosbessen of aardbeien eten. Deze muffinsoorten zijn tegenwoordig erg normaal, maar dit is nog wel een bijzonder recept: muffins met hüttenkäse en pesto. Dit is ideaal tijdens de lunch of voor bij de koffie.

Wat heb je nodig?

Voor dit recept heb je de volgende ingrediënten nodig (voor 6 hartige muffins):

  • Een muffinvorm-bakplaat;
  • Boter of margarine om de bakplaat mee in te vetten;
  • 1 blik croissantdeeg;
  • 3 eetlepels rode pesto;
  • 3 eetlepels hüttenkäse;
  • 2 eetlepels fijngesneden (verse) spinazie;
  • 10 gram pijnboompitten;
  • Rozemarijn;
  • Zout.

Bereidingswijze muffins met hüttenkäse en pesto

Je kunt deze muffins met hüttenkäse en pesto ontzettend gemakkelijk bereiden. Een goede voorbereiding is het halve werk, dus zorg ervoor dat je de oven voorverwarmd op 180 graden Celsius. Vet de muffin-bakplaat in met boter. Bedek met een stuk croissantdeeg de muffinsvormpjes zodat er cupjes ontstaan. Strooi vervolgens wat rozemarijn en zout over de randen van het deeg. Zet de bakplaat, met het deeg, vervolgens in de oven voor circa 15 minuten.

Ondertussen kun je aan de slag met de rest. Meng de hüttenkäse, rode pesto en spinazie door elkaar. Breng het vervolgens op smaak met een beetje zout en peper. Verwarm dit in een pannetje op laag vuur. In een aparte koekenpan kun je de pijnboompitten goudbruin roosteren.

Haal de bakplaat na 15 minuten uit de oven en vul elke cup met de verwarmde mix. Vouw de randen naar binnen en bestrooi elke muffin met de geroosterde pijnboombitten uit de pan. Smullen maar!

Lijkt jou dit ook een lekker recept en ga jij dit binnenkort ook eens proberen? Vergeet dit artikel dan niet te delen op social media met vrienden en familie.

Anderen lazen ook