Is de schil van een mango eetbaar?

Kun je de schil van een mango nu wel of niet eten? Je leest het antwoord in dit artikel.

Een appel is veel voedzamer als je dit eet met een schil. Recent werd bekend dat dit ook geldt voor kiwi’s. Nu zijn we natuurlijk erg benieuwd: hoe zit dit dan met mango’s? Kun je dit fruit ook met schil en al opeten of kun je dit beter zonder het jasje opeten?

De schil

De schil van een mango ontdoen is geen gemakkelijke taak. Het is erg lastig en je moet goed uitkijken dat je jezelf niet in de vingers snijdt. Het zou dus vrij gemakkelijk zijn als je de schil gewoon zou kunnen opeten. Toch is dat geen goed idee, want dit is namelijk niet zo gezond voor je.

Advies

Dr. Abby Langer, een voedingsexpert uit Canada, raadt af om de schil van een mango te eten. De dokter heeft er nog nooit van gehoord dat iemand de schil van een mango eet en raadt het ook af. Dat vertelt zij in het blad Women’s Health. Er zijn delen van bepaald voedsel dat je gewoonweg niet moet eten. De schil van een mango bevat namelijk het stofje urushiol. Dat stofje kan zorgen voor een allergische reactie en daarom is het dus niet aan te raden.

Allergische reactie

Als je een mango aanraakt zal je niet direct last krijgen van een allergische reactie, mits je specifiek allergisch bent voor gifsumak of voor een giftige eik. In dat geval zal je dus extra voorzichtig moeten zijn met mango’s. Uit een kleinschalig onderzoek is gebleken dat mensen die net in contact zijn gekomen met een gifsumak een allergische reactie op mango’s kunnen ontwikkelen. Het is dus belangrijk dat je de mango goed schilt voordat je dit opeet. Gelukkig hoef je dit stuk fruit niet helemaal te vermijden, want mango’s (zonder schil uiteraard) zijn wel erg goed voor je. Zo bevat dit onder andere vezels en vitamines.

Vind jij dit ook een interessant weetje? Vergeet dit artikel dan niet te delen op social media met vrienden en familie.

Anderen lazen ook