Deze heerlijke romige aspergesoep met Parmezaanse kaas en limoen is perfect als lunch!

Deze aspergesoep met limoen en Parmezaanse kaas is om te smullen. Je kunt het recept erg eenvoudig bereiden!

Ben jij ook zo dol op asperges? Dan is dit recept echt iets voor jou! Als het aspergeseizoen weer is begonnen moet je dit echt eens proberen. Hieronder volgt de ingrediëntenlijst en de bereidingswijze.

Wat heb je nodig?

Voor dit recept heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • Een kilo asperges;
  • 45 gram ongezouten roomboter;
  • 60 gram bloem;
  • 2 uien (in stukjes gesneden);
  • 3 teentjes knoflook (fijngesneden);
  • 1.5 liter groente- of kippenbouillon
  • Zout en peper naar smaak;
  • Sap van 1 limoen;
  • 22 gram Parmezaanse kaas.

Bereidingswijze aspergesoep met limoen en Parmezaanse kaas

Je kunt deze soep erg eenvoudig bereiden. Smelt de boter in een grote pan en voeg hier de knoflook en uien aan toe. Kook dit circa tien minuutjes totdat zowel de ui als de knoflook zacht is. Ondertussen kun je de puntjes van de asperges afsnijden en kun je deze apart zetten. De overgebleven asperges kun je doormidden snijden. Voeg de bloem toe aan de boter en roer het geheel goed door elkaar. Schenk de groente- of kippenbouillon in de pan. Als je dit in een keer aan de pan toevoegt, zal je dit moeten zeven.

Beschik je niet over een zeef of wil je deze stap overslaan? Giet dan eerst een soeplepel bouillon in de pan. Roer dit net zolang totdat het is opgenomen in de boter. Herhaal deze stap driemaal en voeg zodoende alle bouillon toe. Als je het op deze manier aanpakt voorkom je dat er klonten ontstaan. Voeg vervolgens de asperges toe, maar laat de punten nog even zitten. Voeg ook zout en peper naar smaak toe. Laat het nadien koken.

Dek de pan af en laat de soep rustig doorkoken. Breng ook de andere pan met water aan de kook. Hier kun je de aspergepunten aan toevoegen. Laat het nu een aantal minuutjes koken. Giet het vervolgens af en laat de punten in ijskoud water afkoelen. Nadien kun je de soep door de zeef halen om de overgebleven klontjes te verwijderen. Roer nu alleen nog maar het limoensap en de Parmezaanse kaas door de soep heen. Als je de soep gaat serveren kun je de aspergetoppen toevoegen aan de soep. Smullen maar!

Lijkt jou dit ook een lekker recept en ga jij dit binnenkort ook eens proberen? Vergeet dit artikel dan niet te delen op social media met vrienden en familie.

Anderen lazen ook