Met deze tips maak je je spruitjes lekkerder dan ooit tevoren!

Ben jij ook zo dol op spruitjes? Op deze manier maak je je spruitjes lekkerder dan ooit tevoren.

Je vindt spruitjes erg lekker of je moet er helemaal niets van hebben. Er is eigenlijk geen middenweg. Vooral jonge kinderen vinden spruitjes vaak bijzonder vies, maar je kunt er ook voldoende mensen blij mee maken. Hoe kun je spruitjes lekker maken voor iedereen? Je leest het in dit artikel.

De juiste spruitjes in huis halen

Het is natuurlijk belangrijk dat je juiste spullen in huis haalt. Hierbij is het belangrijk om te weten dat de grootte van een spruit de smaak van de groente beïnvloedt. Een kleine spruit is namelijk minder bitter en daarmee zoeter dan een grote spruit. Vind je bitter eten juist lekker? Kies dan voor grote spruiten. Wil je liever kiezen voor de ietwat zoetere variant? Kies dan voor kleine spruitjes.

Droog de spruitjes

Het is belangrijk dat je de spruitjes goed schoonmaakt voordat je ermee aan de slag gaat. Toch is het minstens zo belangrijk dat je de spruitjes ook goed droogt. Hoe meer vocht er in een spruitje zit, hoe minder knapperig de spruitjes zullen worden. Droog de groente daarom goed af.

Rooster de spruitjes op een hoge temperatuur

Natuurlijk wil je voor het beste resultaat gaan. Zorg er daarom voor dat je de spruitjes roostert op een hoge temperatuur in de oven. Voorverwarm de oven op 200 graden Celsius en voeg vervolgens de spruitjes toe in de oven. Laat de spruitjes niet te lang in de oven zitten, want anders zal dit namelijk verkolen. Dat is niet zo lekker.

Gesneden kant naar beneden

Snijd de spruitjes altijd door tweeën vóórdat je deze in de oven stopt. Deponeer de spruitjes bovendien niet zomaar op de bakplaat. De gesneden kant kun je naar beneden plaatsen. Dat is beter, want daardoor gaart de binnenkant van de spruit namelijk sneller. Ook karamelliseert de groente vanwege de hogere temperatuur. Geef de spruitjes bovendien voldoende ruimte op de bakplaat. Zo kan het volledig garen.

Olie

Je hoeft ook niet te zuinig te zijn met de olie als je je spruitjes wilt roosteren. Een goede scheut olijfolie kan geen kwaad, want daardoor wordt het extra knapperig.

Op smaak brengen

Breng de spruitjes op smaak met wat peper en zout. Eventueel kun je ook experimenteren met kaas of zelfs met citroensap of sojasaus.

Vind jij dit ook een interessant artikel? Vergeet dit blogbericht dan niet te delen op social media met vrienden en familie.

Anderen lazen ook