Zelf teriyakisaus maken? Zo doe je dat!

Wil je graag zelf teriyakisaus maken? Je kunt dit sausje klaarmaken met slechts drie ingrediënten!

Teriyakisaus is een ontzettend populair sausje. Met behulp van dit sausje kun je onder andere een wokgerecht op smaak brengen. Je kunt natuurlijk een flesje teriyakisaus in de winkel kopen, maar wist je dat dit ook erg eenvoudig zelf kunt maken? Je hebt er slechts drie ingrediënten voor nodig en je eigengemaakte sausje is ook nog eens veel lekkerder.

Wat heb je nodig?

Voor je eigengemaakte sausje heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • 75 milliliter rijstazijn;
  • 2 eetlepels sojasaus;
  • 1 theelepel bruine basterdsuiker.

Bereidingswijze teriyakisaus

Voeg de rijstazijn samen met de sojasaus en de basterdsuiker. Stop dit samen in een steelpannetje. Zet het pannetje op middelhoog vuur en laat het papje circa tien minuutjes zachtjes koken. Dat zorgt ervoor dat de saus ingedikt raakt. Daarvoor kun je eventueel ook een scheutje maïzena gebruiken.

Zet het vuur vervolgens uit en laat de saus lichtelijk afkoelen. Als de saus afkoelt zal dit ook wat dikker worden. De saus kun je serveren met de kip, rijst of eventueel met gewokte groenten. Dit sausje is echt om te smullen! Probeer het zelf ook eens.

Ga jij dit sausje binnenkort ook eens zelf maken? Vergeet dit artikel dan niet te delen op social media met vrienden en familie.

Anderen lazen ook