Waarom wordt vers stokbrood altijd verpakt in een papieren zak?

Vers stokbrood wordt altijd verpakt in een papieren zak, maar waarom is dat eigenlijk zo? In dit artikel lees je het antwoord!

Vers stokbrood zit altijd verpakt in een papieren zak. Dat is je vast weleens opgevallen. Als je verse broodjes wilt pakken, liggen deze vaak in een bak. Ook daarvoor zijn plastic zakjes aanwezig. Toch is het geen toeval dat stokbroden niet in een plastic zak gaan. Je leest er meer over in dit artikel.

Taai brood

In de supermarkten zie je vaak dat brood is verpakt in een plastic zak. De harde broodjes worden echter vaak verpakt in papier. Hierbij kun je onder andere denken aan stokbroodjes, maar ook aan baguettes of pistoletjes. Sommige mensen zijn ervan overtuigd dat het brood daardoor sneller taai wordt. Je komt volgens hen dan opnieuw naar de supermarkt om weer een nieuwe te kopen. Toch is dat niet waar.

Langer vers

Het is juist goed als de harde broodjes worden verpakt in papier. De papieren zak zorgt er namelijk voor dat je broodjes langer vers blijven. De open papieren zak zorgt er namelijk voor dat lucht kan circuleren, waardoor de korst knapperig blijft. Ook blijft de binnenkant van het brood zacht.

Plastic

Er zijn echter ook voldoende broden die zijn verpakt in plastic. Plastic zakken zijn ideaal om ervoor te zorgen dat de zachtere broden langer goed blijven. Bovendien kun je deze zakken ook gemakkelijker in de vriezer stoppen als je eenmaal thuis bent.

Vind jij dit ook een interessant artikel? Vergeet dit blogbericht dan niet te delen op social media met vrienden en familie.

Anderen lazen ook