Dit zijn signalen die je vertellen dat je teveel suiker eet

Te veel suiker is ongezond voor je. Aan de hand van deze signalen kun je merken dat je hier echt te veel vanbinnen krijgt.

Suiker is niet goed voor ons lichaam. Toch geeft het product een fijnere smaak aan veel voedselwaren. Om die reden wordt suiker in verschillende producten verwerkt. Het product wordt zelfs verwerkt in pastasauzen, vleeswaren of sneetjes brood. Als je hier te veel van eet, kan dat zorgen voor allerlei effecten op het lichaam. Je kunt onder andere last krijgen van de volgende symptomen.

1. Hoofdpijn

Als je bloedsuikerspiegel stijgt, zorgt dat ervoor dat de bloedvaten in je hersenen vernauwd worden. Dat kan weer resulteren in hoofdpijn. Als je minder suiker eet, zal dat er ook voor zorgen dat je minder snel last hebt van hoofdpijn.

2. Brain fog

Brain fog is een soort ‘mist’ in je hoofd. Dat kan ervoor zorgen dat je je minder goed kunt concentreren. Om die reden wordt je geheugen ook weer minder goed. Je kunt je bepaalde dingen namelijk minder goed herinneren. De suiker zorgt er namelijk voor dat de bloedsuikerspiegel fluctueert. Dit wil je natuurlijk koste wat koste vermijden.

3. Spijsverteringsproblemen

Suikervrije voeding kan ervoor zorgen dat slechte bacteriën de overhand krijgen in je darmen. Dat kan weer flinke gevolgen hebben: je spijsvertering raakt ontregeld, waardoor je last kunt krijgen van een opgeblazen gevoel, winderigheid, constipatie en symptomen van PDS.

4. Trager

Te veel suiker kan er ook voor zorgen dat je trager wordt. Je krijgt minder energie bij het eten van te veel suikers. Je kunt daarom beter voor een dieet kiezen met voldoende voedingsstoffen, waardoor je ook een stabieler energiepijl hebt.

5. Pukkels

Te veel suikers kan er ook voor zorgen dat je meer pukkels krijgt. Te veel suiker zorgt namelijk voor een verhoogde talgproductie, wat vervolgens weer kan leiden tot acne.

6. Stemmingswisselingen

Tot slot kun je ook nog last krijgen van stemmingswisselingen als je te veel suikers binnenkrijgt. Je wilt natuurlijk niet humeurig worden dus neem niet te veel suikers in!

Vind jij dit ook een interessant blogartikel? Vergeet dit artikel dan niet te delen op social media met vrienden en familie.

Anderen lazen ook