Zo snijd je je kiwi eenvoudig in stukjes

Wil je je kiwi graag in partjes snijden zonder dat je hierbij vieze handen krijgt? Dan kun je deze handige truc toepassen.

Kiwi’s zijn ontzettend gezond. Deze fruitsoort staat ook wel bekend als het vitaminebommetje en is ook erg lekker. Je kunt het los opeten, maar je kunt het ook verwerken in een lekkere fruitsalade.

Het snijden en/of schillen van je kiwi is echter niet altijd even gemakkelijk. Na afloop zijn je handen vaak plakkerig van het sap. Er is gelukkig een trucje waarmee je je kiwi’s eenvoudig in parten kunt snijden.

Kiwi’s

De kiwi is vernoemd naar de kiwivogel die leeft in Nieuw-Zeeland. De vrucht heeft namelijk veel weg van de ronde buik van de kiwivogel. Een kiwi is erg gezond en bevat vrijwel geen calorieën. Zo zijn kiwi’s rijk aan vitamine B, C en E. Vanwege de grote hoeveelheid vitamine C in de vrucht draagt dit ook bij aan een verbeterde weerstand. Groene kiwi’s bevatten zelfs meer vitamine C dan een sinaasappel of zelfs meer dan drie citroenen. Bovendien zitten kiwi’s ook boordevol met vezels en dat is weer goed voor je spijsvertering. De kiwi is bovendien uniek, want het is de enige fruitsoort die enzym actinidine bevat. Dit enzym zorgt ervoor dat het lichaam eiwitten sneller verteert.

Staafmixer

Je kunt je kiwi gelukkig bijzonder eenvoudig in parten snijden. Daarvoor heb je alleen maar een staafmixer nodig. Die heb je vast en zeker al wel in je keukenlade liggen. Je kunt je kiwi’s daar eenvoudig mee in parten snijden. Snijd de kiwi simpelweg doormidden en druk vervolgens met de staafmixer in het hart van je kiwi (tot aan de schil). Draai de staafmixer nu 45 graden en je zult merken dat je kiwi in vier gelijke parten verdeeld wordt.

Je kunt ook de onderstaande instructievideo bekijken. Dit betreft een lange video met allerlei keuken hacks! Vanaf 43:35 begint de tip over de kiwi. Uiteraard kun je ook andere delen van deze video bekijken.

Vind jij dit ook een handige tip? Vergeet dit artikel dan niet te delen op social media met vrienden en familie.

Anderen lazen ook