Een tonijnsalade zonder tonijn maken doe je zo!

Sommige mensen zijn geen liefhebber van tonijn. Toch kun je op deze manier een heerlijke tonijnsalade maken.

Er zijn voldoende mensen die geen tonijn eten voor uiteenlopende redenen. Zo laten onder andere vegetariërs tonijn weleens links liggen, omdat zij simpelweg liever geen vis eten. Wil je toch genieten van een tonijnsalade, maar wil je hier geen tonijn in stoppen? Dan kun je dit recept proberen. Je kunt dit recept eenvoudig maken en de smaak is heerlijk.

Wat heb je nodig?

Voor dit recept heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • 220 gram kikkererwten;
  • 1 norivel;
  • 1 eetlepel olijfolie;
  • 3 eetlepels mayonaise;
  • 2 theelepels grove mosterd;
  • Sap van halve citroen;
  • 1,5 eetlepel kappertjes;
  • Klein teentje knoflook;
  • Zout naar smaak;
  • Halve rode ui.

Bereidingswijze tonijnsalade zonder tonijn

Stop het norivel, de knoflook, mayonaise, citroensap en mosterd in een keukenmachine. Maal dit samen totdat alle ingrediënten met elkaar zijn vermengd. Voeg vervolgens de kikkererwten in een schaal en prak deze totdat deze geplet zijn. Geplet is voldoende: het hoeft niet helemaal fijn te zijn. Vervolgens kun je de saus aan de kikkererwten toevoegen. Schep het geheel goed door elkaar. Versnipper tot slot nog de rode ui en snijd de kappertjes fijn. Roer de kikkererwten voor een laatste keer door elkaar en voeg eventueel nog wat zout naar smaak toe. Je tonijnsalade zonder tonijn is nu klaar!

 

Lijkt jou dit ook een lekker recept en ga jij dit binnenkort ook eens proberen? Vergeet dit artikel dan niet te delen op social media met vrienden en familie.

Anderen lazen ook