Deze koolhydraatarme kaasfondue moet je eens proberen!

Wil je graag iets lekker eten, maar wil je weinig calorieën binnenkrijgen? Probeer dan deze koolhydraatarme kaasfondue!

Traditioneel gezien maak je kaasfondue met wijn. Toch kun je ook gewoonweg een ander alcoholisch drankje gebruiken. Je hoeft hierbij geen extreme dranken te gebruiken, maar een biertje is hierbij een goed idee. In dit recept maak je gebruik van Amstel Light bier.

Wat heb je nodig?

Voor dit recept heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • 360 milliliter light bier (Amstel Light);
  • 2 theelepels mosterd;
  • Snufje peper;
  • 500 gram geraspte Cheddar;
  • 3 eetlepels bloem.

Bereidingswijze koolhydraatarme kaasfondue

Je kunt deze koolhydraatarme kaasfondue erg gemakkelijk bereiden. Pak een steelpan en zet deze op middelhoog vuur. Voeg hier het bier aan toe en breng dit aan de kook. Voeg vervolgens de mosterd en peper toe en roer het geheel goed door elkaar. Voeg de kaas in een kom en voeg hier eveneens de bloem aan toe. Hussel de geraspte kaas goed door elkaar, zodat het straks goed vermengd kan raken met de bloem.

De kaas kun je beetje bij beetje toevoegen aan het warme bier. Blijf dit net zolang doen totdat je alle kaas hebt toegevoegd. Dit kan wel eventjes duren, want het is immers vrij veel kaas. Nadien is de fondue klaar en je kun je het consumeren.

Bij de fondue kun je eventueel een stokbroodje eten. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor stukjes groenten of fruit.

Lijkt jou dit ook een lekker recept en ga jij dit binnenkort ook eens proberen? Vergeet dit artikel dan niet te delen op social media met vrienden en familie.

Anderen lazen ook