Deze gefrituurde ravioli bites moet je eens proberen!

Heb je thuis een frituurpan of een airfryer? Dan moet je deze gefrituurde ravioli bites echt eens proberen!

Zo nu en dan is het erg lekker om wat bittergarnituur klaar te maken. Je moet dat natuurlijk niet iedere dag doen, maar zo af en toe kan het. Uiteraard kun je gewoon wat frikandellen en kroketjes klaarmaken, maar je wilt vast ook weleens variëren. Daarom kun je deze heerlijke gefrituurde ravioli bites eens proberen.

Wat heb je nodig?

Voor dit recept heb je de volgende ingrediënten nodig (voor zes personen):

  • 24 stuks ravioli naar keuze;
  • 2 eieren;
  • 120 milliliter koffiemelk;
  • 220 gram gekruid paneermeel;
  • 80 gram geraspte kaas (optioneel);
  • Peterselie (optioneel).

Bereidingswijze

Verwarm de olie op 190 graden Celsius. Mix de eieren met de melk en dip de ravioli in het eimengsel. Dip de ravioli vervolgens met de beide kanten in het paneermeel. Frituur de ravioli aan beide kanten goudbruin. Leg de bites vervolgens op wat keukenpapier zodat het uit kan lekken. Verdeel als laatst nog wat geraspte kaas over de ravioli en voeg eventueel wat peterselie toe. Je kunt de gefrituurde ravioli bites vervolgens serveren met een sausje naar keuze.

Wil je de ravioli bites niet frituren? Dan kun je ook gebruikmaken van een airfryer of je kunt je oven gebruiken. Kies je voor de oven? Dan kun je de bites klaarmaken in een voorverwarmde oven op 190 graden Celsius. Stel het programma in op 14 minuten. Zorg er wel voor dat je de bites na zeven minuten even omdraait.

Bekijk hieronder een video van de bereidingswijze:

Lijkt jou dit ook een lekker recept en ga jij dit binnenkort ook eens proberen? Vergeet dit artikel dan niet te delen op social media met vrienden en familie.

Anderen lazen ook