Smullen maar: geroosterde garnalensalade

Ben jij ook zo dol op garnalen? Dan moet je deze geroosterde garnalensalade echt eens proberen!

Garnalen zijn ontzettend populair in Nederland. Alhoewel het wel vrij prijzig is moet je jezelf natuurlijk af en toe ook een beetje verwennen. Dit onderstaande recept is ook ontzettend lekker. Het is ideaal als bijgerecht bij de barbecue, maar je kunt het ook consumeren als lunch. Hieronder volgt de ingrediëntenlijst en de bereidingswijze.

Wat heb je nodig?

Voor dit recept heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • 1 kilo garnalen;
  • Scheut olijfolie;
  • Zout en peper naar smaak;
  • 230 gram mayonaise;
  • 1 eetlepel sinaasappelrasp;
  • 2 eetlepels verse sinaasappelsap;
  • 1 eetlepel witte wijnazijn;
  • Verse dille naar smaak, gesneden;
  • 2 eetlepel kappertjes;
  • Halve rode ui, fijngesneden.

Bereidingswijze geroosterde garnalensalade

Een goed voorbereiding is het halve werk, dus zorg ervoor dat je de oven voorverwarmd op 200 graden Celsius. Bekleed ook direct een bakplaat met bakpapier. De garnalen kun je op de bakplaat leggen en je kunt er een royale scheut olijfolie overheen schenken. Breng de garnalen op smaak met een beetje peper en zout. De bakplaat kun je in de oven stoppen: zes tot acht minuten is voldoende.

Als de oven piept kun je de garnalen eerst even laten afkoelen. Nadien kun je de garnalen toevoegen aan een grote kom. Ondertussen kun je aan de slag met de saus. Stop de mayonaise, de sinaasappelrasp, het sinaasappelsap, de azijn en tot slot een snufje peper en zout toe aan de kom. Roer dit tot een geheel. Schep de saus vervolgens bij de garnalen en roer het nogmaals. Zorg ervoor dat alles goed met elkaar vermengd raakt. Voeg nu ook de dille, kappertjes en rode ui toe. Roer het opnieuw en je kunt er vervolgens van genieten.

Bekijk de bereidingswijze van deze garnalensalade ook in het onderstaande filmpje:

Lijkt jou dit ook een lekker garnalenrecept en ga jij dit binnenkort ook eens proberen? Vergeet dit artikel dan niet te delen op social media met vrienden en familie.

Anderen lazen ook