Deze maïskolf met zelfgemaakte kruidenboter moet je eens proberen!

Ben jij ook zo dol op een heerlijke maïskolf? Dan moet je deze maïskolf met zelfgemaakte kruidenboter echt eens proberen!

Tijdens de warme zomerdagen is het natuurlijk ontzettend leuk om te gaan barbecueën. Je kunt weer lekker vlees gaan bakken, salades klaarmaken, fruit eten en stukjes stokbrood eten. Tijdens het barbecueën kun je echter ook een lekker maïskolf serveren. Je kunt dit serveren met een zelfgemaakte kruidenboter: die is echt om te smullen. Het is ook ideaal voor vegetariërs die geen vlees willen eten tijdens de barbecue. Als je nog wat extra zelfgemaakte kruidenboter bereidt kun je dit ook nog eens gebruiken voor de stukjes stokbrood.

Wat heb heb je nodig?

Voor dit recept heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • 4 (gekookte) maïskolven;
  • 250 gram ongezouten roomboter;
  • 3 theelepels citroensap;
  • 15 takjes platte peterselie;
  • 10 takjes dille;
  • 15 stengels bieslook;
  • 2 of 3 teentjes knoflook;
  • Zout en peper naar smaak.

Bereidingswijze

Zorg ervoor dat de boter op kamertemperatuur is. Laat deze dus eventjes buiten de koelkast staan. Snijd de peterselie, dille en bieslook fijn en pers de knoflook eruit. Prak de boter en voeg hier citroensap, kruiden en knoflook aan toe. Je kunt het mengsel prakken met een vork of een spatel. Voeg nadien, naar smaak, nog een beetje peper en zout toe.

Leg een strook met vershoudfolie op het aanrecht en schep de kruidenboter op de strook. Vouw de folie nadien dicht zodat er een rol vormt. Draai de uiteinden dicht zodat de kruidenboter niet kan ontsnappen. Leg de rol nu voor een uurtje in de koelkast zodat het hard kan worden.

Zodra de barbecue goed warm is kun je daarop de maïskolven grillen. Na circa tien minuutjes zijn je maïskolven klaar. Dit kun je besmeren met je eigengemaakte kruidenboter. Als je nog kruidenboter over hebt kun je dit natuurlijk gebruiken voor het stokbrood.

Lijkt jou dit ook een lekker recept voor tijdens de barbecue en ga jij dit binnenkort ook eens proberen? Vergeet dit artikel dan niet te delen op social media met vrienden en familie.

Anderen lazen ook