Maak eens een cheesecake met witte chocola en Bastogne koeken!

Ben jij ook zo dol op cheesecake? Dan moet je deze heerlijke witte chocolade cheesecake echt eens proberen!

Cheesecake is echt ontzettend lekker. Als je een verjaardag of feestje op de planning hebt is dit natuurlijk ook het ultieme gerecht voor je gasten. Je kunt dit recept erg eenvoudig bereiden en het is echt om te smullen.

Wat heb je nodig?

Voor dit recept heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • 200 gram Bastogne koeken;
  • 100 gram ongezouten roomboter (gesmolten);
  • 450 gram zachte roomkaas;
  • 4 eieren;
  • Merg van 1 vanilleboon;
  • 250 gram witte chocolade;
  • 250 gram crème fraiche.

Bereidingswijze witte chocolade cheesecake

Pak een ronde springvorm met een doorsnede van 24 centimeter. Voeg hier bakpapier aan toe en vet de zijkanten van de springvorm in. Verkruimel de koekjes en stop dit in een kom. Voeg nu de gesmolten boter toe aan de kom en roer dit goed door elkaar. De bodem van de springvorm kun je bekleden met het koekjesmengsel. Druk het goed plat en plaats het vervolgens in de koelkast. Ondertussen kun je oven voorverwarmen op 150 graden Celsius.

Laat de witte chocolade au bain-marie smelten. Voeg de roomkaas toe aan een kom en mix het glad. Voeg het merg van een vanilleboon toe en voeg vervolgens een voor een de eieren toe. Zorg ervoor dat je ondertussen wel goed blijft mixen.

Voeg ook de crème fraîche toe aan de chocolade en roer ook dit goed door elkaar. Voeg het chocolademengsel vervolgens toe aan het beslag en mix alles weer goed door elkaar.

Haal de vorm uit de koelkast en voeg het mengsel toe aan de springvorm. Stop het nu circa 55 minuten in de oven en laat de cheesecake vervolgens helemaal afkoelen. Zodra de cheesecake afgekoeld is kun je de springvorm verwijderen. Stop de cheesecake vervolgens nog twee uur in de koelkast. Je kunt er daarna van genieten!

Lijkt jou dit ook een lekker recept en ga jij dit binnenkort ook eens proberen? Vergeet dit artikel dan niet te delen op social media met vrienden en familie.

Anderen lazen ook