Je eigen Snickers maken? Probeer dit recept maar eens!

Heb je altijd al weleens je eigen Snickers willen maken? Probeer dit recept dan maar eens!

Chocolade is ontzettend populair in Nederland. Als je je niet zo happy voelt kun je ook een stukje chocolade eten. Ook tijdens de ongesteldheid eten veel dames maar al te graag een stukje chocolade. Snickers zijn ook bijzonder populair in Nederland. Je kunt dit natuurlijk in de supermarkt ophalen, maar wist je dat dit je ook zelf kunt maken? Daarvoor kun je een mix van chocolade en pindakaas maken. Het is erg lekker.

Wat heb je nodig?

Voor dit recept heb je de volgende ingrediënten nodig (voor negen Snickers):

  • 150 gram melkchocolade, in stukjes;
  • 3 eetlepels pindakaas (zonder stukjes);
  • 100 gram marshmallows;
  • 200 gram caramel fudge;
  • Een hand pinda’s, gehakt.

Bereidingswijze zelfgemaakte Snickers

Je kunt deze zelfgemaakte Snickers erg eenvoudig bereiden. Smelt als eerste 75 gram van de chocolade in een kom op een pan met water. Zodra de chocolade gesmolten is kun je een eetlepel pindakaas toevoegen. Roer het vervolgens goed door.

Schenk het chocolademengsel in een vierkante bakvorm zodat je een egale laag maakt. Zet dit vervolgens een uurtje in de koelkast (of als alternatief een kwartiertje in de vriezer). De laag moet goed stevig zijn.

Je kunt nu aan de slag met de tweede laag. Smelt de marshmallows op eenzelfde manier als de chocolade en voeg de rest van de pindakaas toe. Roer het geheel nu goed door elkaar en schenk dat bovenop de chocolade. Zet de schaaltjes circa een uurtje in de koelkast of een kwartiertje in de vriezer.

Je kunt de fugde op eenzelfde manier maken. De fugde kun je laten smelten op eenzelfde manier. Zodra de fugde gesmolten is kun je de grofgehakte pinda’s toevoegen. Roer dit er goed doorheen. Schenk deze laag bovenop de marsmallows en de chocolade en plaats dit weer in de koelkast of vriezer.

De laatste laag maak je net als de eerste laag. Zodra je dit gedaan hebt kun je de de snickers wederom een uurtje in de koelkast stoppen of een kwartiertje in de vriezer.

Je kunt het nadien in grote of kleine stukjes snijden. Smullen maar!

Hier kan je het recept verder lezen in het Engels, met foto’s er bij.

Lijkt jou dit ook een lekker recept en ga jij dit binnenkort ook eens proberen? Vergeet dit artikel dan niet te delen op social media met vrienden en familie.

Anderen lazen ook