Caloriearme maaltijd? Probeer deze slanke panna cotta met caloriearme saus

Ben je op dieet en wil je geen vet voedsel naar binnen krijgen? Probeer dan deze slanke panna cotta met caloriearme saus maar eens!

Als je op dieet bent kun je helaas niet alles eten. Je moet goed letten op je eten en als het even kan moet je ook regelmatig sporten. Gelukkig zijn er voldoende caloriearme maaltijden. Deze slanke panna cotta met caloriearme saus is daar eentje van!

Wat heb je nodig?

Voor dit recept heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • 2 theelepels agaragar (of 3 theelepels gelatinepoeder);
  • 300 milliliter magere melk;
  • 150 milliliter slagroom;
  • 1 vanillestokje;
  • 3 eetlepels stevia;
  • 300 gram aardbeien.

Bereidingswijze slanke panna cotta met caloriearme saus

Je kunt de slanke panna cotta met caloriearme saus erg eenvoudig bereiden. Pak een kom en voeg hier de agaragar, magere melk, 1 eetlepel stevia en slagroom aan toe. Roer het net zolang totdat alle ingrediënten met elkaar zijn vermengd. Snijd het stokje vanille open en schraap het merg eruit. Stop nu het melkmengsel in een pannetje. Zet het pannetje op middelhoog vuur en laat het opstaan totdat het kookt. Ondertussen is het belangrijk dat je goed blijft roeren.

Haal het pannetje nadien van het vuur en haal het vanillestokje uit het pannetje. Laat het mengsel circa een minuutje afkoelen. Schenk het mengsel nadien in een ramekin en zet dit nu minimaal twee uur in de koelkast zodat het op kan stijven.

Ondertussen kun je aan de slag met de saus. Ontdoe de aardbeien van het kroontje en voeg de aardbeitjes toe aan de blender. Je kunt het natuurlijk ook pureren met een staafmixer: wat jouw voorkeur maar heeft. Voeg de gepureerde aardbeien toe aan een pannetje en voeg twee eetlepels stevia toe. Zet het pannetje op laag vuur en laat het enkele minuutjes pruttelen. Het is belangrijk dat je regelmatig roert zodat het niet aanbrandt.

Haal de ramekin na twee uur uit de koelkast. De panna cotta is dan opgestijfd. Plaats de panna cotta op een bordje door de ramekin om te draaien. Je hoeft nu alleen nog maar de aardbeiensaus over de panna cotta te gieten. Nadien kun je het toetje direct serveren. Smullen maar!

Lijkt jou dit ook een lekker recept en ga jij dit binnenkort ook eens proberen? Vergeet dit artikel dan niet te delen op social media met vrienden en familie.

Anderen lazen ook