Dit recept voor fruit-tiramisu maak je in 10 minuten klaar

Wil je graag een heerlijk recept bereiden dat bomvol zit met lekkere fruitsoorten? Dan moet je dit recept echt eens proberen.

In de zomermaanden kun je weer volop verse fruit krijgen in de supermarkt. De koeling ligt vol met verse aardbeien, verse bessen en verse frambozen. Met behulp van dit eenvoudige recept kun je nu een heerlijke fruit-tiramisu maken.

Wat heb je nodig?

Voor dit recept heb je de volgende ingrediënten nodig:

 • 280 milliliter slagroom (30 procent vet);
 • 225 gram mascarpone;
 • 70 gram suiker;
 • 1 theelepel vanille-extract;
 • 30 milliliter crème de cassis (optioneel);
 • 170 milliliter water;
 • 170 gram suiker;
 • 140 gram verse frambozen;
 • 120 gram verse bessen;
 • 280 gram verse aardbeien (in vieren gesneden);
 • 1 pak lange vingers.

Bereidingswijze fruit-tiramisu

Je kunt deze fruit-tiramisu erg eenvoudig maken. Zorg ervoor dat je het stappenplan goed doorloopt. Voeg eerst het water en 170 gram suiker toe aan een sauspan en laat dit op middelhoog vuur staan. Zorg ervoor dat het aan de kook raakt en dat de suiker volledig oplost in de pan. Draai het vuur vervolgens naar een lagere stand en voeg de frambozen, blauwe bessen en aardbeien toe. Zorg ervoor dat je het mengsel met enige regelmaat doorroert.

Ondertussen kun je aan de slag met het mascarponemengsel. Voeg de slagroom, de vanille-extract en 70 gram suiker toe aan een grote kom. Klop dit met behulp van een handmixer. Voeg tot slot ook de mascarpone toe en klop dit eveneens door het beslag.

Haal de sauspan van het vuur en schenk vervolgens het suikerwater samen met de vruchten door het vergiet. Voeg de vruchten nadien ook toe aan de kom en laat het suikerwater eerst even afkoelen. Voeg ook de crème de cassis toe aan het suikerwater.

Je kunt de lange vinger vervolgens dippen in het suikerwater. Plaats deze nadien in een aparte schaal. Bedek de bodem van de schaal met een laag lange vingers.

Verdeel de helft van het fruit nadien over de lange vingers. Je kunt nu de helft van het mascarponemengsel toevoegen. Herhaal dat proces nu nog een keer. Laat de fruit-tiramisu nu circa drie tot vier uur in de koelkast staan. Nadien kun je ervan genieten!

In het filmpje hieronder kan je de hele bereidingswijze terugkijken.

Lijkt jou dit ook een lekker recept en ga jij dit binnenkort ook eens proberen? Vergeet dit artikel dan niet te delen op social media met vrienden en familie.

Anderen lazen ook