Recept voor een traditionele New York cheesecake

Ben jij ook zo dol op cheesecake? Dan moet je deze traditionele New York cheesecake echt eens maken!

Cheesecake is bijzonder lekker en komt oorspronkelijk uit de Verenigde Staten. Misschien heb je al weleens een bezoekje gebracht aan New York en heb je hier zo’n heerlijke cheesecake gehad. Ben je hier nog nooit geweest? Niet getreurd, want met behulp van dit recept kun je deze traditionele New York cheesecake namelijk ook zelf maken.

Wat heb je nodig voor 12 personen?

Voor de bodem:

 • 70 gram amandelsnippers;
 • 80 gram (vanille) wafelkoekjes;
 • 80 gram Maria biscuits;
 • 60 gram gesmolten roomboter.

Voor de vulling:

 • 680 gram roomkaas;
 • 300 gram suiker;
 • 5 grote eieren;
 • 450 gram sour cream;
 • 30 gram bloem;
 • 2 eetlepels vanille-extract;
 • Sap en rasp van 1 (kleine) citroen.

Bereidingswijze traditionele New York cheesecake

Een goede voorbereiding is het halve werk. Zorg er daarom voor dat alle ingrediënten op kamertemperatuur staan. Heb je nog enkele ingrediënten in de koelkast staan? Zorg er dan voor dat je dit uit de koelkast haalt en wacht een uurtje. Je kunt pas aan de slag als alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn! Voorverwarm de oven op 160 graden Celsius. Bekleed ook een bakvorm met een doorsnede van 22 of 24 centimeter met bakpapier.

Bodem

Goed, we kunnen dan nu eindelijk aan de slag met deze traditionele New York cheesecake. Voeg alle ingrediënten voor de bodem in een kom. Mix dit tot een geheel. Verdeel de koekkruimels vervolgens over de bodem en druk de koekkruimels tegen de zijkanten aan.

Vulling

Je kunt nu aan de slag met vulling. Voeg de roomkaas toe in een kom en klop dit met behulp van een handmixer tot een luchtige massa. Voeg beetje bij beetje de suiker toe tijdens het kloppen. Je kunt nu een voor een de eieren toevoegen. Voeg het volgende ei pas toe zodra het andere ei helemaal opgelost is en daarmee niet meer zichtbaar is.

Voeg nadien de bloem, citroen en vanille-extract toe. Mix het geheel wederom goed door elkaar. Als laatste hoef je alleen nog maar de sour cream toe te voegen. Klop het nogmaals tot een geheel.

Tik de kom een paar keer op het aanrecht. Daarmee zorg je ervoor dat er geen luchtbellen meer in de vulling zitten. Schenk de vulling vervolgens in de bakvorm.

Oven, koelkast en serveren!

Je kunt de bakvorm 90 minuten in de oven plaatsen. Zet de oven vervolgens uit, maar laat de cheesecake nog wel een uurtje in de oven staan.

Haal de cheesecake na een uur uit de oven en laat deze vervolgens acht uur in de koelkast opstijven. Je kunt nadien van de cheesecake genieten. Deze is nu nog naturel, maar indien gewenst kun je er ook nog frisse aardbeiensaus overheen gieten. Je kunt er ook stukjes verse fruit op plaatsen. Daarmee wordt het nóg lekker.

Lijkt jou dit ook een lekker recept en ga jij dit binnenkort ook eens proberen? Vergeet dit artikel dan niet te delen op social media met vrienden en familie.

Anderen lazen ook