Recept voor een heerlijk frisse Aziatische komkommersalade

Wil je graag een lekker en verfrissend recept klaarmaken? Dan kun je deze heerlijke Aziatische komkommersalade bereiden!

Een frisse salade is natuurlijk altijd lekker. Iedereen kent de Hollandse salade wel, maar een Aziatische komkommersalade is misschien nog wel veel lekkerder. Dit recept moet je eens proberen!

Deze salade is afkomstig uit de Indische keuken. De officiële naam van gerecht luidt: Atjar Ketimoen. Atjar is een zuur bijgerecht van de Indonesische, Indische en Maleisische keuken. Je kunt het recept bereiden met verschillende groentesoorten en de smaak kan dus ook variëren. De smaak kan bovendien door azijn worden verkregen. Op die manier wordt dit recept op smaak gebracht. Je hebt er slechts enkele ingrediënten voor nodig, het is gemakkelijk om te bereiden, het is lekker én bovendien is het ook nog eens erg gezond.

Wat heb je nodig?

Voor dit recept heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • Halve komkommer;
  • Halve rode peper;
  • 1 theelepel honing;
  • 1 theelepel wittewijnazijn;
  • Snufje zout en peper naar smaak;
  • 1 theelepel sesamzaadjes.

Bereidingswijze

Zoals gezegd kun je dit recept ontzettend eenvoudig bereiden. Snijd als eerste de komkommer in stukjes en doe datzelfde voor de rode peper. Ben je niet zo dol op pittig eten? Laat dan de rode peper weg of vervang dit door een snufje cayennepeper. In een bakje kun je de komkommer mengen met de rode peper, honing, een snufje zout en peper naar smaak en tot slot de wittewijnazijn. Meng alles goed door elkaar. Strooi tot slot nog wat sesamzaadjes over de komkommer. Je kunt het nadien serveren met een rijstgerecht.

Lijkt jou dit ook een lekker recept en ga jij dit binnenkort ook eens proberen? Vergeet dit artikel dan niet te delen op social media met vrienden en familie.

Anderen lazen ook