Nutella-pannenkoeken met warme chocoladeaus: smullen maar!

Ben jij ook zo dol op Nutella, pannenkoeken en chocolade? Dan moet je dit overheerlijke recept echt eens proberen.

Op zijn tijd is het erg lekker om chocolade te eten. Natuurlijk moet je dat niet te vaak eten, maar zo nu en dan kun je dat best eten. Je hebt keuze uit talloze verschillende chocoladesoorten. Zo kun je onder andere kiezen voor de heerlijke melkchocolade, maar ook witte chocolade of hazelnootchocolade is natuurlijk erg lekker. Wil je graag eens een lekker ontbijtje eten met chocolade? Dan kun je kiezen voor deze Nutella-pannenkoeken met warme chocoladesaus. Dat is echt om te smullen!

Wat heb je nodig?

Voor dit recept heb je de volgende ingrediënten nodig:

 • 150 milliliter melk voor de pannenkoeken
 • 100 milliliter melk voor de chocoladesaus;
 • 3 eetlepels Nutella;
 • 2 eetlepels gesmolten boter;
 • 1 geklopt ei;
 • 2 theelepels suiker;
 • 100 gram bloem;
 • 2 eetlepels cacaopoeder;
 • 1/2 eetlepel bakpoeder;
 • 1/2 theelepel zout;
 • 150 gram pure chocolade.

Hoe maak je het?

Je kunt deze Nutella-pannenkoeken met warme chocoladesaus erg eenvoudig bereiden. Verwarm als eerst de melk met de Nutella in de magnetron of in een klein pannetje. Roer het net zolang totdat de Nutella helemaal is gesmolten. Laat het mengsel nadien afkoelen en meng er vervolgens suiker, boter en ei doorheen. Voeg de cacaopoeder, bakpoeder en bloem toe in een kom en voeg hier eveneens een snufje zout aan toe. Giet het Nutella-mengsel vervolgens in kleine porties over het beslag. Roer het mengsel goed door elkaar totdat er een glad beslag ontstaat.

Verwarm nu een koekenpan en voeg hier een klontje boter aan toe. Giet het beslag nu voorzichtig in de pan en vorm hier een klein pannenkoekje van. Met behulp van een spatel kun je je pannenkoekje omkeren. Haal de pannenkoek uit de pan als beide kanten goed gebakken zijn. Bewaar de pannenkoeken in een laagje aluminiumfolie, zodat deze niet afkoelen. Bak ook de rest van de pannenkoeken op dezelfde manier.

Je kunt nu een warme chocoladesaus maken. Meng de pure chocolade en de melk in een klein steelpannetje en zet dit op het vuur. Roer dit met behulp van een garde totdat de chocolade gesmolten is. Zorg ervoor dat een gladde saus ontstaat. De chocolade kun je vervolgens afgieten op de al eerder gemaakte pannenkoeken. Je kunt de pannenkoeken nu serveren!

Lijkt jou dit ook een lekker recept en ga jij dit binnenkort ook eens proberen? Vergeet dit artikel dan niet te delen op social media met vrienden en familie.

Anderen lazen ook