Dit is de populairste ovenschotel op Instagram!

Staat er voor vanavond een romige ovenschotel op het menu? Probeer dit fantastische recept maar eens!

Op zijn tijd is een romige ovenschotel natuurlijk wel erg lekker. Ovengerechten zijn over het algemeen erg lekker, maar het kost je vaak wel enige tijd en moeite om dit te bereiden. De gerechten moeten vaak wel voor een poosje in de oven, maar nadien is het natuurlijk ook smullen. Je kunt dan echt genieten. Ook deze romige ovenschotel is de moeite waard.

Wat heb je nodig?

Voor dit recept heb je de volgende ingrediënten nodig:

 • 480 milliliter kippenbouillon;
 • 240 milliliter melk;
 • 65 gram bloem;
 • 480 milliliter water;
 • 170 gram quinoa;
 • 100 gram gebakken spekreepjes;
 • 500 gram kipfilet;
 • 50 gram geraspte kaas;
 • 500 gram in roosjes gesneden en geblancheerde broccoli;
 • Boter;
 • Zout en peper naar smaak.

Bereidingswijze romige ovenschotel

Je kunt deze romige ovenschotel erg gemakkelijk bereiden. Een goede voorbereiding is het halve werk, dus zorg er eerst voor dat je de oven voorverwarmd op 200 graden Celsius. Ook kun je de ovenschaal alvast invetten met boter.

Zet een pan op middelhoog vuur en voeg de bouillon toe. Ook kun je 120 milliliter melk toevoegen. Roer de rest van de melk door de bloem en voeg dit eveneens dit mengsel toe aan de bouillon.

Laat het op een laag vuurtje staan zodat het mengsel verandert in een sausje. Roer het af en toe zodat je klontjes kunt voorkomen. Gebruik daarvoor bij voorkeur een garde.

Voeg 240 milliliter water en de quinoa toe in een kom en roer dit. De quinoa kun je vervolgens toevoegen aan een ovenschaal. Snijd de kipfilets in stukjes en leg dit weer bovenop de quinoa. Breng het op smaak met een beetje zout en peper.

De ovenschaal kun je vervolgens een half uurtje in de oven plaatsen. Bak dit eventueel nog circa tien tot vijftien minuten als al het water nog niet helemaal is opgenomen. Voeg nu de spek en broccoli aan de saus toe. Je kunt de saus eventueel nog verdunnen met het overgebleven water. Het is belangrijk dat je saus gemakkelijk kunt roeren. Roer het door elkaar en schenk de saus over de quinoa heen.

De geraspte kaas kun je vervolgens gelijkmatig over de ovenschaal verdelen. Schuif de ovenschaal nogmaals in de oven. Vijf tot acht minuten is voldoende. Zorg ervoor dat de kaas gesmolten is. Genieten maar!

Lijkt jou dit ook een lekker recept en ga jij dit binnenkort ook eens proberen? Vergeet dit artikel dan niet te delen op social media met vrienden en familie.

Anderen lazen ook