Dit bloemkoolrecept moet je eens proberen!

Ben jij ook zo dol op bloemkool? Dan moet je dit bijzonder lekkere recept echt eens proberen.

Bloemkool is een bijzonder lekkere groente. Niet iedereen is hier een groot fan van, maar er zijn ook wel degelijk een flink aantal fans! Als je je bloemkool op deze manier bereidt zal echt iedereen hiervan smullen. Deze variatie moet je dus echt eens proberen.

Wat heb je nodig?

Voor dit recept heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • Gesneden bloemkoolroosjes;
  • Bloem;
  • Geperste knoflooktenen;
  • Melk;
  • Roomkaas;
  • Cheddarkaas;
  • Peper en zout naar smaak;
  • Gebakken spekjes;
  • Lente-uitjes.

Bereidingswijze

Een goede voorbereiding is het halve werk. Zorg er daarom voor dat je de oven voorverwarmd op 180 graden Celsius. Breng een pan met water aan de kook en voeg hier de gesneden bloemkoolroosjes in. Kook dit circa drie minuutjes en giet het vervolgens af. De pan kun je vervolgens eerst opzijzetten.

Je kunt nu aan de slag met de kaassaus. Verhit een pan met een klontje boter. Voeg hier de knoflooktenen aan toe en bak dit circa een minuutje. Voeg vervolgens de bloem toe en roer het er goed doorheen totdat er een gouden kleur ontstaat. Je kunt dan de melk erbij voegen. Zet het vuur lager. Schep de roomkaas erdoor totdat er een gladde saus ontstaat.

Haal de pan nu van het vuur en strooi de cheddarkaas door de saus. Mix dit totdat de kaas gesmolten is en breng het vervolgens op smaak met een beetje peper en zout.

Pak er nu een diepe ovenschaal bij en verdeel de gekookte bloemkoolroosjes in de schaal. Schenk de kaassaus er overheen en roer de saus goed door de schaal heen. Voeg nu een eetlepel gebakken spekjes, een eetlepel lente-uitjes en een beetje cheddarkaas toe als garnering. Ook de overige ingrediënten kan je toevoegen aan de schaal. Meng het geheel nu goed door elkaar. Je kunt nog weer de laatste gebakken spekjes, lente-uitjes en cheddarkaas als topping toevoegen.

Zet de ovenschaal nu voor circa 30 minuutjes in de oven totdat de kaas helemaal gesmolten is. Smullen maar!

Je kunt ook de onderstaande video bekijken. Stap voor stap wordt uitgelegd hoe je dit recept bereidt:

https://www.facebook.com/watch/?v=467908047032224

Lijkt jou dit ook een lekker recept en ga jij dit binnenkort ook eens proberen? Vergeet dit artikel dan niet te delen op social media met vrienden en familie.

Anderen lazen ook