Zo maak je de lekkerste kipkerrie!

Ben jij ook zo dol op kipkerrie? Op deze manier maak je het lekkerder dan ooit tevoren!

Je hebt niet altijd evenveel zin om lang in de keuken te staan. Gelukkig zijn er ook meer dan voldoende recepten die je relatief snel kunt bereiden. Zo kun je onder andere kiezen voor dit gerecht met kipkerrie. Je hebt hier niet veel voor nodig en het betreft ook geen kant-en-klaar kipkerrie sausje.

Wat heb je nodig?

Voor dit recept heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • 500 gram kipfilet in stukjes;
  • 2 eetlepels olijfolie;
  • 1 grote ui;
  • 5 eetlepels kerriepoeder;
  • 1 eetlepel kurkuma;
  • 25 gram roomboter;
  • 25 gram bloem;
  • 1 blikje kokosmelk van 400 milliliter;
  • 400 gram sperzieboontjes (vers of uit een pot).

Bereidingswijze broodje kipkerrie

Snijd de kipfilet in blokjes en bak dit gaar in een koekenpan. Voeg vervolgens de gesnipperde ui toe en laat dit nog kort meebakken. Haal de kip van het vuur en zet dit eerst even opzij. Ondertussen kun je de boontjes gaarkoken. Pak vervolgens een dikke steelpan en voeg hier een klontje boter aan toe. Roer dit tot een dikke en gladde substantie.

Voeg de kurkuma en kerriepoeder toe en blijft het geheel goed roeren. Voeg nu de kokosmelk toe totdat er een glad mengsel ontstaat. Zet het vuur nu op een lage stand en laat het circa vijf minuutjes koken. Naar smaak kun je nog wat peper en zout toevoegen. De saus kun je samenvoegen met de sperzieboontjes en de kip. Je kunt het serveren met rijst! Eet smakelijk.

Lijkt jou dit ook een lekker recept en ga jij dit binnenkort ook eens proberen? Vergeet dit artikel dan niet te delen op social media met vrienden en familie.

Anderen lazen ook