Zelf een lekkere tompouce maken? Zo doe je dat!

Ben jij ook zo dol op een lekkere tompouce? Dan kun je deze nu ook heel gemakkelijk zelf maken!

Een tompouce is ontzettend lekker. Vrijwel iedereen in Nederland heeft al weleens een tompouce gegeten, maar nog nooit zelf gemaakt. Toch kun je vrij eenvoudig een lekkere tompouce maken. Met behulp van dit eenvoudige recept maak jij je tompouces straks gewoon lekker zelf!

Wat heb je nodig?

Voor dit recept heb je de volgende ingrediënten nodig (voor vier personen):

  • 2 eetlepels custardpoeder;
  • 2 plakken bladerdeeg;
  • 75 gram witte basterdsuiker;
  • 2 eidooiers;
  • 250 milliliter volle melk;
  • 100 gram poedersuiker;
  • 1 eiwit;
  • Enkele druppels citroensap.

Bereidingswijze tompouces

Snijd de plakken bladerdeeg in vier stukjes, zodat je precies acht stukjes hebt. Verwarm de oven vervolgens voor op 220 graden Celsius en leg twee plakjes van het bladerdeeg op een bakplaat, welke je bekleedt met bakpapier.

Met behulp van een vork kun je gelijkmatig gaatjes in het bladerdeeg prikken. Schuif dit in de oven voor circa een kwartiertje. Zorg ervoor dat het mooi goudbruin wordt.

Meng de eierdooiers ondertussen in een pan met de basterdsuiker. Klop dit met behulp van een mixer tot een romige massa. Ook de custardpoeder kun je er vervolgens bijvoegen. Blijf het kloppen totdat je de melk in een dun straaltje toevoegt aan het mengsel.

Zet nu de pan op een zacht vuurtje en blijft het roeren. Het mengsel moet gaan binden en dat duurt circa vijf minuutjes. Zorg ervoor dat er een dikke vla ontstaat.

Laat het nadien koud worden, voeg het toe in een spuitzak en spuit de gebakken deeg op de verschillende plakjes. Nadien kun je er weer een plakje bovenop stoppen. Je kunt vervolgens het glazuur maken. Zeef de poedersuiker en voeg nadien het eiwit en een aantal druppeltjes citroensap toe. Klop het geheel circa drie minuutjes. Met behulp van een beetje bietensap of of kleurstof kun je het glazuur een mooi tintje geven.

Het glazuur kun je verdelen over de bovenkant van de tompoezen. Laat dit circa 30 minuutjes in de koelkast opstijven. Je kunt nadien genieten van je eigengemaakte tompouces!

Lijkt jou dit ook een lekker recept en ga jij dit binnenkort ook eens proberen? Vergeet dit artikel dan niet te delen op social media met vrienden en familie.

Anderen lazen ook