Zo kun je je bevroren voedsel ontzettend snel ontdooien

Wil je graag iets eten, maar ligt dit nu nog in de vriezer? Op deze manier kun je je eten ontzettend snel ontdooien.

Soms vergeet je simpelweg eten uit de vriezer te halen. Als je in de ochtend naar je werk vertrekt en aan het einde van de dag weer thuis komt moet je natuurlijk wel eten. Gelukkig is er manier zodat je je bevroren voedsel toch snel kunt ontdooien. Dit trucje is echt erg handig.

Veel mensen kennen het volgende trucje wel: je stopt een stukje kipfilet in een zakje warm water. Anderen ontdooien hun bevroren voedsel in de magnetron of in de oven. Toch weten weinig mensen hoe je je voedsel nu echt snel kunt ontdooien. Dit trucje is door wetenschappers bewezen en daarmee dus ook zeker een aanrader.

Je kunt je bevroren voedsel namelijk sneller ontdooien met koud water. Het water hoeft dus helemaal niet warm te zijn. Koud water geleidt beter dan lucht, waardoor je voedsel sneller ontdooit.

Hoe werkt het?

Het werkt ontzettend eenvoudig. Haal de bevroren voedselwaren uit de verpakking en plaats dit in een hersluitbare plastic zak. Druk de lucht eruit, rits het zakje vervolgens dicht en leg deze gesloten zak in een schaal. Vul de schaal met koud water uit de kraan. Duw het zakje onderwater door er simpelweg iets zwaars op te zetten. Elke tien minuten kun je het koude water vervangen. Vaak duurt dit proces zo’n 20 minuten. Je kunt het eten uit het zakje vervolgens direct gebruiken.

Vind jij dit ook een handige tip? Vergeet dit artikel dan niet te delen op social media met vrienden en familie.

Anderen lazen ook