Dol op Cornetto’s? Eet het onderste puntje niet op!

Ben jij dol op Cornetto’s en eet jij het onderste puntje ook altijd op? Dan kun je dat in vervolg misschien beter maar vermijden.

Gedurende de warme dagen is het natuurlijk erg lekker om een ijsje te eten. Ook de Cornetto’s zijn ontzettend populair. Natuurlijk komen wij liever niet met slechts nieuws op de proppen, maar we doen het nu toch maar. Wis je dat de chocolade in het puntje van het hoorntje van de Cornetto niet bepaald gezond is?

Ongezond puntje

Hoe kan zo’n klein puntje onderin het stukje chocolade nu zo ongezond zijn? Hoogleraar Bert Weckhuysen heeft het antwoord. Om het smeltpunt te controleren en het smelten te voorkomen, moet er iets worden aangepast in de samenstelling van de vetten in de chocolade. Door middel van katalysatoren worden de onverzadigde vetten omgezet naar verzadigde vetten. De gezonde vetten uit chocolade worden omgezet naar ongezonde vetten.

Volgens Unilever, producent van de Cornetto’s, klopt dit echter niet. Zij laten tegenover het Gazet van Antwerpen weten dat de ‘cacaofantasie in het puntje niet gehard is’. Er komt dus geen katalysator aan te pas en er ontstaan daarmee ook geen transvetten.

Ben je benieuwd naar de uitgebreide uitleg van bovenstaand verhaal? Bekijk dan de onderstaande video maar eens.

Vind jij dit ook een interessant artikel? Vergeet dit blogbericht dan niet te delen op social media met vrienden en familie.

Anderen lazen ook