Deze heerlijke courgettepizzaatjes moet je eens proberen!

Wil je graag een lekkere snack maken voor je gasten? Dan moet je deze koolhydraatarme courgettepizzaatjes echt eens proberen.

Tijdens verjaardagen kun je natuurlijk een aantal standaardsnacks op tafel zetten. Stukjes kaas en borrelhapjes zijn natuurlijk lekker, maar niet erg speciaal.

Je kunt er daarom ook voor kiezen om deze snack te maken. Deze courgettepizzaatjes zijn namelijk erg lekker, vallen niet erg zwaar op de maag en zijn bovendien ook nog eens koolhydraatarm.

Wat heb je nodig?

Voor dit recept heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • Olijfolie;
  • 1 courgette (gesneden in plakken van circa 1 cm dik);
  • Zout en peper naar smaak;
  • 40 milliliter tomatensaus;
  • 30 gram geraspte mozzarella (of een andere kaas naar keuze);
  • 1 eetlepel oregano;
  • Optioneel: plakjes peperoni.

Bereidingswijze courgettepizzaatjes

Je kunt deze courgettepizzaatjes erg eenvoudig bereiden. Goed voorbereiden is het halve werk, dus zorg ervoor dat je de oven eerst voorverwarmd op de grillstand. Verwarm nu een beetje olijfolie in een grote koekenpan en voeg hier een aantal courgetterondjes in. Zorg ervoor dat de stukjes courgette niet bovenop elkaar komen te liggen.

Na circa een tot twee minuutjes kun je de stukjes omdraaien. Bak de andere kant ook nog circa een minuutje. Besmeer nu elk plakje met een laagje tomatensaus en beleg het vervolgens met mozzarella. Leg er optioneel ook nog een aantal stukjes peperoni op als je dat lekker vindt.

Gril de courgette nadien een tot twee minuten in de oven totdat de kaas is gesmolten. Verdeel nadien wat Italiaanse kruiden over de courgette en serveer de courgettepizzaatjes direct aan je gasten.

Lijkt jou dit ook een lekker recept en ga jij dit binnenkort ook eens proberen? Vergeet dit artikel dan niet te delen op social media met vrienden en familie.

Anderen lazen ook