Heerlijk Aziatische roerbakrecept met broccoli en kip

Wil je vandaag graag de Aziatische keuken induiken? Dan is deze Aziatische roerbakschotel met broccoli en kip zeker een aanrader.

Een gemakkelijk maaltje uit de Aziatische keuken: dat is zo nu en dan natuurlijk wel erg lekker. Deze Aziatische roerbakschotel met kip, broccoli en zoete sojasaus is een echte aanrader. Dit recept wordt standaard veel gegeten in Japan en China, maar is ook erg populair onder Nederlandse huishoudens.

Het ziet eruit alsof het erg veel ingrediënten zijn, maar op zich valt het mee. Het zijn namelijk ook gewoon veel kruiden om het lekker op smaak te brengen.

Wat heb je nodig?

Voor dit recept heb je de volgende ingrediënten nodig:

 • 300 gram kipfilet;
 • 3 eetlepels sojasaus;
 • 1 eetlepel water;
 • 2 eetlepels maïzena + 2 theelepels maïzena voor de saus;
 • 1/2 eiwit;
 • 1/2 theelepel peper;
 • 1 eetlepel oestersaus;
 • 1 eetlepel bruine suiker;
 • 1 theelepel gember, geraspt;
 • 1 theelepel knoflook, geperst;
 • 125 milliliter kippenbouillon;
 • 2 eetlepels olie;
 • 1 winterpeen (optioneel);
 • 400 gram broccoli;
 • Rijst of noedels, om te serveren.

Bereidingswijze Aziatische roerbakschotel met broccoli en kip

Pak een snijplank en snijd de kip in stukjes. Maak nu een marinade van een eetlepel sojasaus, een eetlepel water, een half eiwit en twee eetlepels maïzena. Voeg de kip in een grote kom en voeg de marinade eraan toe. Laat het minimaal 25 minuten intrekken.

Ondertussen kun je de saus klaarmaken. Meng twee eetlepels maïzena, een halve theelepel peper, twee eetlepels sojasaus, een eetlepel oestersaus, een eetlepel bruine suiker, een theelepel gember, een theelepel knoflook en de kippenbouillon toe. Roer het geheel goed door elkaar.

Snijd de broccoli en wortel in hapklare stukjes. Pak er nu een wokpan bij en voeg hier twee eetlepels olie aan toe. Wacht totdat de olie heet is en voeg de kip er vervolgens aan toe. Zorg ervoor dat alle stukjes kip de pan aanraken. Laat de kip nu een tot twee minuutjes bakken per kant. Draai het vervolgens om en zorg ervoor dat de kip goed gaar wordt. Je kunt vervolgens de groenten toevoegen aan de pan. Meng dit samen met de kip. Voeg de saus vervolgens toe en meng het geheel opnieuw. Laat de saus inkoken en zorg ervoor dat je alles goed bedekt met de saus. Zodra je tevreden bent met de dikte van de saus, is je gerecht klaar. Je kunt het gerecht serveren met rijst of noedels. Eet smakelijk!

Lijkt jou dit ook een lekker recept en ga jij dit binnenkort ook eens proberen? Vergeet dit artikel dan niet te delen op social media met vrienden en familie.

Anderen lazen ook