Spruitjes met brie en teriyakisaus: smullen maar!

Ben jij ook zo dol op spruitjes? Dan moet je echt een spruitjes met brie en teriyakisaus proberen!

Er zijn voldoende mensen die spruitjes totaal niet lekker vinden. Althans, dat denken heel veel mensen. Als de spruitjes eenmaal gegeten worden blijkt het toch eigenlijk best wel lekker te zijn.

Twijfel je nog ergens? Dan moet je dit recept maar gewoon eens maken! Je kunt spruitjes met brie en teriyakisaus proberen. Dat is écht wel heel erg lekker.

Wat heb je nodig?

Voor dit recept heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • 1 kilo spruitjes;
  • 300 gram rijst;
  • 240 milliliter woksaus teriyaki;
  • 200 gram brie.

Bereidingswijze spruitjes met brie en teriyakisaus

Zorg ervoor dat je de onderkant van de spruitjes eraf snijdt. Verwijder de buitenste loszittende blaadjes. Was de spruitjes nog even goed onder de kraan. Gebruik daarvoor eventueel een vergiet.

Kook de rijst ondertussen klaar in een rijstkoker of in een pannetje. Volg de instructies op de verpakking. Het verschilt per rijstsoort hoe lang de rijst precies moet koken. Kook de spruitjes in circa tien minuutjes beetgaar. Zorg ervoor dat je de spruitjes niet te lang kookt, want deze mogen namelijk niet te zacht worden. Je kunt de spruitjes tussendoor controleren door er met een vork in te prikken. Kun je erin prikken? Dan zijn je spruitjes gaar.

Snijd de brie ondertussen in lange repen. Giet de spruitjes af en stop deze weer terug in de pan. Giet eveneens de rijst af en bewaar dit ook in de pan. Zorg ervoor dat je deksel bovenop de pan zet, zodat het niet onnodig afkoelt.

Voeg de teriyakisaus bij de spruitjes en zet de pan vervolgens op een laag pitje. Leg de brie bovenop de spruitjes en stop de deksel op de pan. De brie kan daardoor smelten. Het wordt daardoor een sausje. Is de brie voldoende gesmolten? Dan kun je het eten serveren. Eet smakelijk!

Lijkt jou dit ook een lekker recept en ga jij dit binnenkort ook eens maken? Vergeet dit artikel dan niet te delen op social media met vrienden en familie.

Anderen lazen ook