Goed nieuws: wijn wordt dit jaar goedkoper

Vind jij het ook fijn om zo nu en dan een wijntje drinken? Dan hebben wij goed nieuws: wijn wordt dit jaar namelijk goedkoper.

Alcohol is natuurlijk niet noodzakelijk op een feestje. Je kunt het immers ook erg gezellig hebben zonder alcohol. Toch kunnen wijnliefhebbers genieten van goed nieuws vandaag: wijn wordt namelijk goedkoper.

Prijsverlaging

Het btw-tarief werd in het begin van dit jaar verhoogd en dus leek dat al gauw slecht nieuws. Producten in de supermarkten werden immers alleen maar duurder. Je zou dus zeggen dat wijn ook flink duurder zou worden. Gelukkig is dat niet helemaal waar. De prijs van wijn gaat naar verluidt namelijk omlaag, zo blijkt uit onderzoek van Rabobank International.

Druiven

Italië en Spanje konden in het jaar 2018 meer druiven worden geoogst dan normaal. Dat zorgde er tevens voor dat er weer meer wijn geproduceerd kon worden. Het grotere aanbod aan wijnen zal ervoor zorgen dat de prijzen gaan dalen. Ook wijnen uit Argentinië worden naar verluidt goedkoper, omdat de munt hier minder waard is geworden.

Vind jij dit ook een interessant artikel? Vergeet dit blogbericht dan niet te delen op social media met vrienden en familie.

Anderen lazen ook