Deze mini-frittata’s moet je eens proberen!

Wil jij eens een uniek ontbijtje maken? Dan moet je deze mini-frittata’s echt eens proberen.

Het is altijd weer lastig om iedere dag te bedenken wat je graag wilt eten. In de ochtenduren kun je natuurlijk een saai broodje eten, maar je kunt ook eens kiezen voor dit heerlijke recept. Je kunt namelijk mini-frittata’s maken. Dit recept is erg eenvoudig om te maken en is bovendien ook nog eens erg smaakvol. Voor dit recept heb je wel een oven nodig.

Wat heb je nodig?

Voor dit recept heb je de volgende ingrediënten nodig (op basis van 12 mini-frittata’s):

  • 4 eieren;
  • 40 milliliter melk;
  • Een snufje zout en peper;
  • 50 gram ontbijtspek;
  • 60 gram kaas;
  • 20 gram spinazie;
  • 30 gram pittige kaas.

Bereidingswijze

Je kunt dit recept erg eenvoudig bereiden. Een goede voorbereiding is het halve werk, dus zorg er eerst voor dat je de oven voorverwarmd op 190 graden Celsius. Vervolgens kun je wat cupcakevormpjes invetten met bakspray of boter.

Pak een kommetje en klop de eieren hierin los. Voeg ook de melk, peper en zout toe aan de kom. Roer het door elkaar en nu ook de kaas, spinazie en ontbijtspek in de kom. Je kunt het mengsel nu verdelen over de verschillende cupcakevormpjes.

Je kunt de mini-frittata’s nu in de oven plaatsen. Bak de vormpjes voor zo’n acht tot tien minuten én smullen maar.

Lijkt jou dit ook een lekker recept en ga jij dit binnenkort ook eens maken? Vergeet dit artikel dan niet te delen op social media met vrienden en familie.

Anderen lazen ook