Deze Franse appeltaart is misschien nog wel beter dan de Nederlandse!

Iedereen kent de Hollandse appeltaart wel, maar hoe maak je de Franse appeltaart nu precies? Het recept vind je in dit artikel.

Ben jij ook zo dol op appeltaart? Dan wil je natuurlijk ook af en toe kunnen variëren. Misschien heb je de Hollandse appeltaart al talloze keren gemaakt en ben je nu wel toe aan iets anders. Deze Franse variant is dan zeker een aanrader.

Wat heb je nodig?

Voor dit recept heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • 130 gram bloem;
  • 1 theelepel bakpoeder;
  • 1/4 theelepel zout;
  • 120 gram ongezouten boter;
  • 130 gram tafelsuiker;
  • 2 grote eieren;
  • 1 theelepel vanille-extract;
  • 3 eetlepels donkere rum;
  • 2 zoete geschilde appels, zonder klokhuis en bestrooid met poedersuiker.

Bereidingswijze Franse appeltaart

Een goede voorbereiding is het halve werk. Zorg er daarom voor dat je de oven alvast voorverwarmd op 175 graden Celsius. Pak een kom en voeg hier de bloem, bakpoeder en zout aan toe. Klop dit met een handmixer en maak het luchtig en romig in circa drie minuten tijd.

Voeg de eieren een voor een toe en maak er een glad beslag van. Mix ook de rum en het vanille-extract door het beslag heen. Voeg vervolgens het bloemmengsel toe aan het beslag en mix dit tot een geheel. Met een rubberen spatel kun je de gezoete appels erin toevoegen. Vet een taartvorm in met bakspray of boter en verdeel het beslag over de bakvorm. Besprenkel dit vervolgens met suiker voor een knapperig laagje. De taart kun je in een voorverwarmde oven zetten en binnen 40 minuten bakken. Zorg ervoor dat de taart een lichtgouden kleur krijgt. Een tandenstoker moet er weer schoon uit kunnen komen. Is dat het geval? Dan is je taart klaar. Laat de taart eerst even afkoelen voordat je de rand van de springvorm verwijdert.

Eventueel kun je de taart nog bestuiven met een beetje poedersuiker. Je kunt de taart warm serveren met een beetje slagroom op de bovenkant.

Lijkt jij ook een lekker recept en ga jij dit recept binnenkort ook eens proberen? Vergeet dit artikel dan niet te delen op social media met vrienden en familie.

Anderen lazen ook