Een groentefriet maken? Deze groentes zijn daar perfect voor!

Wil je graag frietjes eten, maar dan wel op een gezondere manier? Dan kun je deze groentefriet eens proberen.

Cheese fries, chicken fries of twister fries: tegenwoordig zijn de meest uiteenlopende frietsoorten verkrijgbaar. Een ding is in ieder geval gelijk aan elkaar: het is allemaal niet gezond. Gelukkig zijn er inmiddels talloze gezonde alternatieven waar je uit kunt kiezen.

Je kunt natuurlijk prima af en toe een frietje eten, maar je moet er geen dagelijks gewoonte van maken. Je kunt wel iedere dag weer voldoende groente eten. Daar mag je dus wél een dagelijkse gewoonte van maken. Ook deze groentefriet maak je in een handomdraai.

Wat heb je nodig?

Voor dit gezonde recept kun je onderstaande groenten gebruiken:

  • Courgette
  • Knolraap
  • Knolselderij
  • Aubergine
  • Yamboon 
  • Pompoen
  • Zoete aardappel
  • Pastinaak
  • Bakbanaan
  • Wortels

Je hoeft natuurlijk niet alles te gebruiken. Als je bepaalde groenten niet lekker vindt, dan kun je deze er natuurlijk tussenuit laten.

Bereidingswijze groentefriet

Snijd de groente eerst in patatvormige reepjes. Je kunt natuurlijk zelf bepalen hoe dik je deze wilt maken. Hoe dikker de groenten zijn, hoe langer deze in de oven moeten blijven. Dat is wel iets waar je rekening mee moet houden.

Heb je gekozen voor een waterige groente, zoals courgette? Dan is het raadzaam om de groente van tevoren droog te deppen met een stukje keukenpapier.

Voeg de groentechips toe aan een kommetje en voeg hier eveneens een scheutje olijfolie aan toe. Sprenkel nog wat zout en peper over de groentereepjes. Eventueel kun je er ook nog voor kiezen om er wat andere smaakmakers overheen toe te voegen. Hierbij kun je onder andere denken aan paprikapoeder. Nadien kun je de olijfolie en specerijen mengen met je groentefriet.

Pak een bakplaat, leg hier een laagje bakpapier op en leg de frietjes op het bakpapier. De frietjes mogen elkaar niet aanraken. Bak het vervolgens in circa 20 minuten gaar in een voorverwarmde oven van 200 graden Celsius. Heb jij gekozen voor ietwat dikkere frietjes? Dan kan het zijn dat je je groentefrietjes iets langer moet bakken. Halverwege dien je de frietjes een keer om te draaien.

Lijkt jij ook een lekker recept en ga jij dit recept binnenkort ook eens proberen? Vergeet dit artikel dan niet te delen op social media met vrienden en familie.

Anderen lazen ook