Een chocoladetaart uit de Airfryer? Het kan met dit recept!

Wist je dat je zelfs een chocoladetaart kunt maken met behulp van de Airfryer? Het kan met dit eenvoudige recept.

Een chocoladetaart is ontzettend lekker. Je moet het natuurlijk niet iedere dag eten, maar zo nu en moet het zeker kunnen. Als je graag zelf een taart wilt bakken, is deze chocoladetaart uit de Airfryer zeker een aanrader. Het is iets gezonder dan een chocoladetaart uit de supermarkt en het is eenvoudig om te bereiden.

Wat heb je nodig?

Voor dit recept heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • Philips Airfryer;
  • 10 bananen;
  • 70 gram cacaopoeder;
  • 20 milliliter honing;
  • 8 grote eieren;
  • 1 grote avocado.

Bereidingswijze chocoladetaart uit de Airfryer

Een goede voorbereiding is het halve werk. Pak daarom de Airfyrer uit de kast en voorverwarm het apparaat op 180 graden Celsius.

Breek nu acht eieren en voeg deze toe aan de blender. Zet de blender aan en meng de eieren goed door elkaar. Je zult merken dat het volume van de eieren verdubbelen. Dat zorgt ervoor dat je cake ook lekker luchtig wordt. Haal de schil vervolgens van de bananen en snijd de bananen in kleinere stukjes. Voeg de bananen ook toe aan het eimengsel. Ook de cacaopoeder en de honing kun je toevoegen. Zet je blender vervolgens opnieuw aan en meng alle ingrediënten met elkaar.

Je kunt nu een vierde van het beslag opzijzetten. Verdeel de rest van het beslag over de bakblikken van je Airfryer. Je kunt nu beide cakes klaarmaken in circa 35 minuten tijd. Na 35 minuten kun je de cakes eruit halen en deze even laten afkoelen. Je kunt de bakblikken verwijderen.

Snijd nu de avocado door tweeën en verwijder de pit. Met een lepel kun je de avocado uit de schil halen. Prak de avocado vervolgens fijn in een kommetje. Prak net zolang totdat er een smeuïge pasta ontstaat. Voeg het avocadomengsel nu toe aan het mengsel dat apart staat. Blijf dit goed roeren totdat er een geheel ontstaan is.

Gebruik de helft van het mengsel om de bovenkant van een van de taarthelften in te smeren. De andere taarthelft kun je vervolgens plaatsen op de andere taarthelft. Het laatste mengsel kun je wederom gebruiken voor de bovenkant.

Je hoeft de taart nu alleen nog maar even kort in de koelkast te plaatsen. Nadien kun je het direct serveren. Smullen maar!

Anderen lazen ook