Zelf frikadellenbroodjes maken? Zo doe je dat!

Ben jij ook zo dol op frikadellenbroodjes? Dan kun je deze nu zelf maken met behulp van eenvoudige recept.

Frikadellenbroodjes zijn ontzettend lekker. Je kunt deze broodjes kopen bij de lokale bakker of bij iedere supermarkt. Echter kun je deze heerlijke broodjes ook zelf maken. Deze zijn niet alleen veel lekkerder, maar ook veel gezonder dan frikadellenbroodjes uit de supermarkt.

Dit recept is natuurlijk ook erg leuk om te maken. Je hebt er ook maar weinig ingrediënten voor nodig.

Wat heb je nodig?

Voor dit recept heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • Ontdooide frikadellen (zorg dat je de frikadellen minimaal vier uur van tevoren uit de vriezer hebt gehaald);
  • Bladerdeeg.
  • Curry of ketchup (afhankelijk van jouw voorkeur);
  • 1 geklutst ei.

Met behulp van deze ingrediënten kun je de lekkerste broodjes maken. Je zult je frikadellenbroodjes gegarandeerd nooit meer in de supermarkt kopen, want dit is zoveel lekkerder. Hieronder volgt de bereidingswijze.

Bereidingswijze zelfgemaakte frikadellenbroodjes

Je kunt deze frikadellenbroodjes eenvoudig bereiden. Snijd als eerste het bladerdeeg door de helft, voeg hier wat curry of ketchup aan toe en leg de frikadellen erop. Plaats de andere helft van het bladerdeeg er vervolgens bovenop en druk de zijkanten naar beneden met behulp van een vorkje. Vervolgens kun je een mes pakken en een paar sneden aan de bovenkant van het broodje maken. Bestrijk de broodjes tot slot nog met een geklutst ei en plaats de frikadellenbroodjes circa 15 tot 20 minuutjes in de oven op 180 graden Celsius.

Lijkt jou dit ook een lekker recept en ga jij dit binnenkort dit eens proberen? Vergeet dit blogartikel dan niet te delen op social media met vrienden en familie.

Anderen lazen ook