Recept: magere cheesecake zonder roomkaas

Ben jij ook zo dol op cheesecake, maar laat je het liever staan vanwege de calorieën? Met behulp van dit recept maak je een magere cheesecake zonder roomkaas.

Een cheesecake is ontzettend lekker. Het vult ontzettend en dat is natuurlijk niet voor niets. De heerlijke cake bevat namelijk ook bijzonder veel calorieën. Veel mensen laten het daarom liever staan. Gelukkig is er nu een oplossing. Je kunt namelijk kiezen voor de magere cheesecake zonder roomkaas. Als alternatief wordt er nu namelijk Griekse yoghurt gebruikt. Dat bevat aardig wat minder calorieën.

Wat heb je nodig voor de bodem?

Voor de bodem heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • 50 gram roomboter;
  • 150 gram amandelmeel;
  • 20 gram gebroken lijnzaad;
  • 15 gram stevia;
  • Eiwit van 1 ei.

Wat heb je nodig voor de vulling?

Voor de vulling heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • 500 gram Griekse yoghurt;
  • 30 gram stevia;
  • 2 eieren;
  • 1 eetlepel vanille-extract;
  • Handjevol frambozen.

Bereidingswijze bodem

Een goede voorbereiding is het halve werk. Zorg er daarom voor dat je de oven voorverwarmd op 180 graden Celsius. Je kunt dan nu aan de slag met bodem. Klop het eiwit luchtig in een grote kom. Smelt de boter in een kommetje. Zorg ervoor dat de boter niet te heet is, want anders zal dat ervoor zorgen dat het ei gaat stollen wanneer de twee met elkaar in aanraking komen. Voeg de gesmolten boter, amandelmeel, lijnzaad en stevia vervolgens toe aan het al eerder geklopte eiwit. Roer het mengsel goed door elkaar zodat het een goed geheel wordt.

Pak er nu een springvorm bij en voeg daar bakpapier aan toe. Verdeel het mengsel over de bodem en druk het voorzichtig aan met de achterkant van een lepel. Je kunt de bodem vervolgens 20 minuutjes in de oven stoppen. Ondertussen kun je aan de slag met de vulling van de magere cheesecake.

Bereidingswijze vulling

Pak een kom en voeg hier de Griekse yoghurt, stevia, eieren en vanille-extract aan toe. Mix het luchtig door elkaar. Verdeel het mengsel vervolgens over de eerder gemaakte taartbodem en plaats dit vervolgens in een ovenschaal, welke je vult met heet water. Het is dus ook belangrijk dat de springvorm waterdicht is. Is dat niet het geval? Dan kun je simpelweg aluminiumfolie gebruiken.

Je kunt de ovenschaal nadien in de oven zetten. Zorg ervoor dat je het programma instelt op 180 graden Celsius. De taart mag een uur de oven in. Laat de taart nadien nog een uurtje in de oven afkoelen. De oven moet uitstaan en de deur mag open op een klein kiertje. Op die manier kan de cheesecake nog enigszins nagaren. Nadien kun je de cake nog weer 2,5 uur in de koelkast stoppen. Daarna kun je je heerlijke magere cheesecake serveren. Je kunt de cheesecake nog garneren met een aantal framboosjes.

Lijkt jou dit ook een lekker recept en ga jij dit binnenkort ook eens maken? Vergeet dit artikel dan niet te delen op social media met vrienden en familie.

Anderen lazen ook