Aardbeien en afvallen: hoe zit het precies?

Wil je graag afvallen en ben je dol op aardbeien? Dan moet je dit artikel echt even lezen!

Aardbeien zijn volop te koop gedurende de lente- en zomermaanden. Je kunt hier erg van genieten, want aardbeien zijn nou eenmaal erg lekker. Echter kun je er ook van afvallen! Een aardbei bevat namelijk zeer weinig calorieën: nog geen 30 kcal per 100 gram. Een kiwi van slechts 75 gram bevat echter al 50 kcal. Het kan dus geen kwaad om regelmatig aardbeien te eten.

Niet alleen de lage hoeveelheid calorieën maken aardbeien een aanrader. Het fruit bevat namelijk nog veel meer goeds!

Vitamine C

De aardbei zit namelijk boordevol antioxidanten en vitamines. Er zit zelfs meer vitamine C in aardbeien dan in sinaasappels. Alleen de kiwi bevat meer antioxidanten en vitamines.

Foliumzuur

Verscheidene Nederlanders kampen met een vitamine B11-tekort (foliumzuur). Per dag heeft een volwassene echter 300 microgram foliumzuur nodig. Als je 100 gram aardbeien opsnoept, krijg je al 65 microgram binnen. Je bent dan dus al aardig op weg.

Invriezen

Helaas kneuzen en schimmelen aardbeien vrij snel. Gelukkig kun je je aardbeien echter invriezen. Je kunt dus ook nog op een later tijdstip genieten van je aardbeien. Wil je je fruit liever niet invriezen? Zorg er dan voor dat je het binnen drie dagen opeet en bewaart op koele plaats.

Vind jij dit ook een interessant artikel? Vergeet dit blogbericht dan niet te delen op social media met vrienden en familie.

Anderen lazen ook