De croque madame: misschien wel de lekkerste tosti ooit!

Ben jij een liefhebber van tosti’s en wil je graag eens een goed alternatief eten? Probeer dan eens de croque madame!

Een tosti is natuurlijk ontzettend lekker. Een knapperig broodje met de nodige kaas en ham is om te smullen. Je kunt er bovendien wat ketchup bijvoegen om het wat extra smaak te geven. Met tosti’s kun je ook erg variëren. Zo kun je onder andere de croque madame maken én die is echt om te smullen.

Wat heb je nodig?

Voor dit recept heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • 2 boterhammen;
  • 1 theelepel dijonmosterd;
  • 1 ei Bieslook naar smaak;
  • 1 plak achterham;
  • 2 plakjes kaas;
  • Snufje zout en peper naar smaak (eventueel snufje chilipeper).

Bereidingswijze

Je kunt deze croque madame erg eenvoudig bereiden. Smelt als eerst een blokje boter in de pan. Besmeer beide kantjes van de boterhammen dunnetjes met boter. Besmeer een zijde met mosterd en beleg dit met kaas en ham. Leg er vervolgens nog een sneetje bovenop en druk het zacht aan. Bereid in een andere pan een spiegelei. Serveer de tosti nadien met het spiegelei, een snufje chilipeper, bieslook, zout en zwarte peper. Het is echt om te smullen! Eet smakelijk.

Lijkt jou dit ook een lekker recept en ga jij dit binnenkort ook eens proberen? Vergeet dit artikel dan niet te delen op social media met vrienden en familie.

Anderen lazen ook