Appeltaart, kwarktaart of slagroomtaart: wat is het minst slecht van deze drie lekkernijen?

Wil je graag een heerlijke taart eten, maar ben je eigenlijk op dieet? Dit is de minst slechte variant tussen deze drie taarten.

Soms moet je nou eenmaal op de lijn letten. Tijdens een verjaardag kan dat natuurlijk wel wat problemen opleveren. Je wilt natuurlijk ook niet ongezellig doen en er staat bovendien vaak ook zoveel lekkers. Een stukje taart of die lekkere borrelhapjes die op tafel staan: het is natuurlijk om te smullen. Als je gevraagd wordt voor een stukje taart, waar kies je dan voor? Wordt het appeltaart, kwarktaart of toch slagroomtaart? Dit is de beste keuze uit deze drie.

Vergelijking

Wat kun je nu het beste eten: appeltaart, kwarktaart of toch slagroomtaart? Als je een keuze wilt maken, is het belangrijk dat er een goede vergelijking wordt gemaakt. Uiteraard hebben wij dat dan ook gedaan. Deze volgt hieronder.

Minst slecht

Het is natuurlijk lastig om te bepalen welke nu het minst gezondst is. De ene taart bevat immers meer vitamine C dan de ander. In het onderstaande overzicht hebben wij echter gekeken naar de volgende punten: calorieën, vet, koolhydraten en eiwitten. Op basis daarvan kunnen we concluderen dat de naturel kwarktaart het minst slecht is. Deze bevat minder calorieën dan een slagroom- of appeltaart, bevat minder koolhydraten en meer eiwitten. Wel bevat de kwarktaart iets meer vet. Je kunt natuurlijk ook niet alles hebben!

Per 100 gram Kcal Vet Koolhydraten Eiwitten
Slagroomtaart 304 kcal 19 gram 34 gram 2,6 gram
Appeltaart 237 gram 11 gram 34 gram 1,9 gram
Kwarktaart (naturel) 213 gram 13 gram 20 gram 5,7 gram

Vind jij dit ook een interessant artikel? Vergeet dit blogartikel dan niet te delen op social media met vrienden en familie.

Anderen lazen ook