Welke groenten moet je wel of niet in de koelkast bewaren?

Welke groenten stop jij in de groentelade? En welke groenten bewaar jij buiten de koelkast? Hier tref je een handig overzicht.

Als je naar de supermarkt of groenteboer bent geweest, heb je natuurlijk wat groenten ingeslagen. Dat is natuurlijk een erg gezonde keuze en het is ook nog eens erg lekker. Welke groenten moet je nou in de koelkast bewaren en welke bewaar je juist buiten de koelkast? Je leest het in dit artikel.

Niet in de koelkast bewaren

Er zijn verscheidene groenten die je beter niet in de koelkast kunt bewaren. Enkele voorbeelden daarvan zijn paprika’s, tomaten, komkommers, aubergines en courgettes. Deze blijven namelijk langer goed buiten de koeling. Wel is het belangrijk dat deze groenten niet in een fruitschaal worden bewaard, waar bijvoorbeeld ook tomaten tussen liggen. Tomaten scheiden namelijk ethyleen uit, net als bananen, peren en appels dat doen. De andere groenten kunnen hierdoor beurs raken, waardoor de smaak bitter wordt. Ook aardappelen, uien en winterpenen kun je beter niet in de koelkast bewaren. Leg dit bij voorkeur op een droge, donkere en koele plek.

Wel in de koelkast bewaren

Er zijn natuurlijk ook verscheidene groenten die je beter wel in de koelkast kunt bewaren. De volgende groenten bewaren hun smaak langer als deze in de koelkast worden bewaard:

  • Spruiten;
  • Witlof;
  • Prei;
  • Sla;
  • Andijvie;
  • Knol-, blad- en bleekselderij;
  • Bloemkool;
  • Asperges;
  • Champignons;
  • Broccoli.

Vind jij dit ook een interessant artikel? Vergeet dit blogbericht dan niet te delen op social media met vrienden en familie.

Anderen lazen ook