Deze chocolade-pepermunt koekjes zijn om te smullen

Liefhebbers van koekjes moeten dit echt eens proberen: chocolade-pepermunt koekjes. Je kunt deze koekjes erg eenvoudig maken.

Bereidingswijze chocolade-pepermunt koekjes

Voor de koekjes

Stop de chocolade en boter in een magnetron-bestendige schaal. Stop dit circa 30 seconden in de magnetron. Roer de twee ingrediënten flink door elkaar en houdt dit vol totdat het helemaal glad is. Vervolgens kun je de schaal even opzijzetten. Laat het een beetje afkoelen.

Zeef de cacaopoeder en de bloem in een andere kom en voeg hier een scheutje zout en de bakpoeder aan toe. Meng alle ingrediënten door elkaar en zet dit eerst even apart.

Mix nu de eieren, de bruine suiker, het pepermuntextract, het vanille-extract en tot slot het chocolademengsel door elkaar. Meng het geheel op een lage snelheid. Je kunt daarvoor een handmixer gebruiken. Dek de kom af en zet dit nog circa een uurtje in de koelkast, zodat het goed stevig kan worden. Voorverwarm de oven, na 50 minuten, op 160 graden Celsius.

Maak nu verschillende deegballetjes met het formaat van een grote eetlepel. Leg dit op een bakplaat, bekleed met bakpapier, en zorg dat de balletjes allemaal circa vijf centimeter van elkaar afliggen.

Je kunt de koekjes nu in de oven stoppen. Laat deze circa negen minuten in de oven. Je zult merken dat de koekjes nog niet helemaal gaar zijn, maar dat is ook juist de bedoeling. Ondertussen kun je de marshmallows in tweeën knippen met behulp van een schaar. Haal de koekjes uit de oven en voeg de marshmallows toe aan ieder koekje. De geknipte zijde mag naar beneden wijzen. Je kunt de koekjes nu wederom in de oven stoppen voor circa twee tot drie minuten. Als je de koekjes uit de oven haalt, is het belangrijk dat je de marshmallows nog even goed platdrukt. Wel is het belangrijk dat je niet te hard drukt, want mogelijk breekt dan het koekje. Laat de koekjes tot slot afkoelen op een rooster. Je kunt nu aan de slag gaan met het glazuurlaagje.

Voor het glazuur

Zeef de cacaopoeder en poedersuiker boven een schaal. Zet dit voorlopig eerst opzij. Verwarm vervolgens de koffieroom en de boter in een pan totdat dit kookt. Blijf het mengsel wel roeren om te voorkomen dat het aanbrandt. Haal de pan van het vuur om het cacao-suikermengsel toe te voegen. Blijf het geheel goed roeren totdat het glad is.

Vervolgens kun je er wat pepermunt-extract doorheen roeren. Giet het mengsel vervolgens over de koekjes. Dit moet je direct doen om te voorkomen dat het mengsel hard wordt. Als decoratie kun je eventueel nog een pepermuntje versnipperen en toevoegen aan de verschillende koekjes.

 

Lijkt jou dit ook een lekker recept en ga jij dit binnenkort ook eens proberen? Vergeet dit artikel dan niet te delen op social media met vrienden en familie.

Vorige pagina

Anderen lazen ook