Deze Maltesers-chocoladecake moet je eens proberen!

Wie houdt nou niet van een heerlijke cake? Deze Maltesers-chocoladecake is misschien wel de lekkerste cake die je ooit gehad hebt!

Een cake of een taart is op zijn tijd ontzettend lekker. Natuurlijk moet je dit niet te vaak eten, maar zo nu en dan moet het toch eens kunnen. Ook deze Maltesers-chocoladecake is om te smullen. Je hebt hier niet eens een oven voor nodig en de meeste ingrediënten kun je gemakkelijk in de supermarkt kopen.

Wat heb je nodig?

Voor dit recept heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • 100 gram Maltesers;
  • 100 gram melkchocola;
  • 100 gram pure chocola;
  • 100 gram boter 3 eetlepels;
  • Maple Syrup (verkrijgbaar bij onder andere de Albert Heijn of de Sligro).

Met de bovenstaande ingrediënten kun je een cake maken voor zes tot acht personen. Je kunt dus alvast je vrienden uitnodigen. De taart is verder erg eenvoudig te maken in slechts enkele stappen. Ben je benieuwd hoe je te werk gaat? Lees de bereidingswijze hieronder.

Bereidingswijze Maltesers-chocoladecake

Een goede voorbereiding is het halve werk. Zorg er daarom dat je er een ovenschaal bij pakt. Bedek dit met een stukje vershoudfolie. Op die manier kun je de cake er op een later moment weer eenvoudig uithalen.

Pak nu een klein pannetje en zet deze op het vuur. Een laag vuurtje is voldoende. Voeg er een scheutje boter aan toe en wacht totdat dit gesmolten is. Nadien kun je chocolade en stroop toevoegen. Als je wilt, kun je het mengsel ook in de magnetron plaatsen. Blijf het geheel wel goed roeren als je het in de magnetron stopt. Haal het dus iedere 30 seconden weer uit de magnetron en roer het goed door.

Je kunt de biscuits tot kleinere stukjes vermalen. Voeg deze nadien toe aan de pan totdat het chocolade helemaal gesmolten is. Roer het mengsel vervolgens goed door elkaar en zorg ervoor dat je biscuitkruimels goed verdeelt. Voeg nu de Maltesers toe en meng het geheel nogmaals door elkaar. Giet het mengsel nu in een (oven)schaal laat deze schaal vier uurtjes rusten in de koelkast.

Na vier uur moet de cake hard zijn geworden en kun je de cake in stukken snijden. Je kunt de cake nu uitdelen aan je vrienden! Heerlijk, toch? Smullen maar!

Lijkt jou dit ook een lekker recept en ga jij dit binnenkort ook eens proberen? Vergeet dit blogartikel dan niet te delen op social media met vrienden en familie.

Anderen lazen ook