Deze hotdogbroodjes uit de oven moet je eens proberen!

Ben jij ook zo’n liefhebber van een goede hotdog? Dan moet je dit recept voor hotdogbroodjes echt eens proberen.

Hotdogs zijn op zijn tijd ontzettend lekker. Vooral deze hotdogbroodjes zijn erg lekker, omdat deze op een erg bijzondere manier worden gemaakt. Je kunt namelijk twee dingen met elkaar combineren: hotdogs en chili. Wil jij dit heerlijke recept ook eens proberen? Lees dan verder voor de ingrediënten en de bereidingswijze.

Wat heb je nodig?

Voor dit recept heb je de volgende ingrediënten nodig (voor acht hotdogbroodjes):

  • 8 hotdogbroodjes of lange kadetjes;
  • 8 knakworsten;
  • 1 blik chili;
  • 60 gram gesmolten boter;
  • 2 teentjes geperste knoflook;
  • 2 eetlepels peterselie;
  • 8 plakjes cheddar.

Bereidingswijze hotdogbroodjes

Je kunt deze hotdogbroodjes erg eenvoudig bereiden. Een goede voorbereiding is het halve werk, dus zorg er in ieder geval voor dat je de oven alvast voorverwarmd op 180 graden Celsius.

Je kunt de hotdogbroodjes in een ovenschaal plaatsen. Snijd een rechthoek in de verschillende broodjes. Het is wel belangrijk dat je de hotdogbroodjes niet helemaal doorsnijdt, want anders valt je hotdog er straks uit!

Meng de boter tezamen met de peterselie en de knoflook. Je kunt de broodjes met het mengsel insmeren. Bak de broodjes voor vijf minuutjes in de oven. Vul de broodjes nadien met een plakje cheddar. Ook kun je een beetje chili toevoegen aan ieder broodje. Plaats de knakworst boven op de chili en smeer er nogmaals wat chili overheen.

Je hoeft de hotdogbroodjes nu alleen nog maar 20 tot 25 minuten in de oven te stoppen. Nadien kun je de heerlijke broodjes serveren. Smullen maar!

Bekijk ook de onderstaande video. Het filmpje duurt slechts een minuutje en stap voor stap wordt getoond hoe je de hotdogbroodjes bereidt.

Chili Cheese Dog Boats

All the chili cheese without the mess ?! These chili cheese dog boats are EVERYTHING!FULL RECIPE: http://bzfd.it/2rqr5Qp

Posted by Tasty on Friday, June 2, 2017

Lijkt jou dit ook een lekker recept en ga jij dit binnenkort ook eens maken? Vergeet dit artikel dan niet te delen op social media met vrienden en familie.

Anderen lazen ook