Pasta met bloemkool en kaassaus: dit moet je eens proberen!

Wil je graag een bijzonder, maar erg lekker recept proberen? Maak dan eens pasta met bloemkool en een romige kaassaus.

Pasta is natuurlijk ontzettend lekker en vooral ook erg populair in Nederland. Je kunt er eindeloos mee variëren, waardoor het eigenlijk ook nooit verveelt. Deze pasta met bloemkool en een romige kaassaus is ook echt om te smullen.

Je kunt dit recept eenvoudig bereiden en je hebt er niet veel ingrediënten voor nodig. Wel heb je een oven nodig voor dit recept.

Wat heb je nodig?

Voor dit recept heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • 1400 milliliter volle melk;
  • 350 gram pasta;
  • 1 grote bloemkool (in roosjes);
  • 25 gram roomboter;
  • 150 gram geraspte cheddarkaas;
  • 125 gram geraspte mozzarella;
  • 2 theelepels dijonmosterd;
  • Zout, peper en nootmuskaat naar smaak.

Bereidingswijze pasta met bloemkool en kaassaus

Zet in eerste instantie de grill van je oven aan. Vervolgens kun je pasta en de volle melk toevoegen in een grote pan. Zorg ervoor dat de melk gaat koken en draai het vuur vervolgens lager. Blijf wel regelmatig roeren.

Na tien minuten kun je de bloemkool toevoegen. Kook dit circa drie tot vijf minuten. Het is belangrijk dat de saus dik wordt. Ook moet de pasta zacht worden. Vervolgens kun je boter, dijonmosterd, mozzarella en het grootste gedeelte van de cheddarkaas toevoegen aan de pan. Breng het op smaak met wat zout, peper en nootmuskaat.

Het mengsel kun je nadien in een grote ovenschaal plaatsen. Verdeel de rest van de cheddarkaas over de pasta en zet de schaal nadien in de oven. Laat het circa vijf minuten bakken, zodat de kaas goudbruin kan worden. Je kunt het recept nadien serveren!

Wil je nog graag een video zien van de bereidingswijze van dit recept? Bekijk dan de onderstaande video. Stap voor stap wordt uitgelegd hoe je deze pasta met bloemkool en kaassaus bereidt. Het filmpje duurt vijf minuten.

Lijkt jou dit ook een lekker recept en ga jij dit binnenkort ook eens maken? Vergeet dit artikel dan niet te delen op social media met vrienden en familie.

Anderen lazen ook