Eet jij weleens fruit uit voorverpakte bakjes fruit? Lees dan dit!

Voorverpakte bakjes fruit zijn natuurlijk erg handig, maar is dit fruit ook wel zo gezond voor je? Dit artikel zal je doen schrikken!

Het is natuurlijk erg gezond om iedere dag fruit te eten. Voorverpakte bakjes fruit zijn natuurlijk ook erg handig. Je hoeft niet allerlei soorten fruit in huis te halen en je hoeft het zelf niet te snijden. Ook kun je het gemakkelijk meenemen naar werk of school. Bovendien is het natuurlijk gezond om verschillende soorten fruit te eten.

Deze gedachten kloppen echter niet helemaal: het blijkt helemaal niet zo gezond. Als je wilt afvallen, is dit ook geen goede keuze. De stukjes fruit hebben namelijk in een badje met naturalseal gelegen. Naturseal is een oplossing van citroenzuur, wat de levensduur van fruit of groenten verlengt. Je denkt natuurlijk dat het vers fruit is, maar dat blijkt toch niet zo te zijn. Het fruit kan al wel zo’n vier tot vijf weken oud zijn.

Op de onderstaande foto zie je hier een voorbeeld van. De appels hieronder zijn al drie weken oud, waarvan de appelstukjes aan de linkerkant in citroenzuur hebben gelegen. De appel aan de rechterkant is niet behandeld met citroenzuur. Het lijkt dus allemaal erg vers, maar dat blijkt toch niet helemaal zo te zijn.

Je kunt dus beter je eigen stukjes fruit snijden en eten. Het is misschien iets meer afwaswerk, maar het is ook veel gezonder voor je. In verhouding zijn de verpakte bakjes fruit ook nog eens erg duur, dus neem gerust een appel!

Vind jij dit ook een interessant artikel? Vergeet dit blogbericht dan niet te delen op social media met vrienden en familie.

Anderen lazen ook